Stiri

2 iulie, Ziua Internațională a Uitării „I forgot Day”. Cele mai des uitate lucruri din întreaga lume

2 iulie, ziua Internațională a Uitării „I forgot Day”. Cele mai des uitate lucruri din întreaga lume
2 iulie, ziua Internațională a Uitării „I forgot Day”. Cele mai des uitate lucruri din întreaga lume
Este ironic cum uităm adesea lucrurile care merită să ne amintim, dar ne amintim lucrurile care merită uitate.

Dacă ești genul de persoană care uită zilele de naștere ale celor mai buni prieteni, ocazii speciale sau cumperi ceva și uiți la magazin, ei bine, este o zi perfectă să celebrezi. Pentru cei super-organizați dintre voi, ați putea crede că acest lucru este imposibil. Cu toate acestea, dacă sunteți ca și noi, veți ști că viața pare pur și simplu prea ocupată uneori și poate părea imposibil să țineți pasul cu tot ce se întâmplă.

De aceea a existat o zi creată pentru a vă ajuta! 

Ziua Uitării a fost creată de Gaye Anderson și sărbătoarea încurajează oamenii să-și ceară scuze și să compenseze toate evenimentele și ocaziile pe care ar fi putut să le uite în ultimele luni, potrivit timeanddate.com. Ea a creat această zi specială din cauza unei perioade din viața ei când îi era greu să-și amintească anumite lucruri. Astfel, în loc să se streseze și mai mult că nu-și amintește, ea a creat această zi pentru a se relaxa. 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, informaţiile pe care aparent le uităm sunt de fapt încă prezente în memoria pe termen lung a fiecăruia dintre noi. Este necesar un întreg proces psihologic care face ca memoriile stocate în creierul nostru să revină la suprafaţă, iar acel proces adeseori nu funcţionează, motiv pentru care uităm. Cel mai des, oamenii uită de zilele de naștere sau de zilele aniversare. 

Cum se sărbătorește ziua uitării 

Amintește-ți de greșelile tale din trecut și fă ceva drăguț pentru persoanele de ale căror zi de naștere sau aniversare ai uitat. Poți să pregătești sau să îi inviți la cină sau să trimiți flori, dacă este vorba despre o femeie. 

Scrieți o notă frumoasă de scuze celor dragi spunându-le cât de rău vă pare că le-ați uitat ziua de naștere sau acea ocazie specială.

Creați un memento sau un calendar online pentru toate ocaziile speciale din viața dumneavoastră. În acest fel, nu va trebui să uitați niciodată un lucru, cu excepția sărbătorii de astăzi!