Stiri

19 iulie. Ziua Mondială a Îmbrățișării copilului. Cum a luat naștere această zi

19 iulie. Ziua Mondială a Îmbrățișării copilului. Cum a luat naștere această zi
An de an, pe 19 iulie se serbează ziua mondială a îmbrățișării copilului. Ce semnifică această zi și cum a luat naștere?!

Ziua aceasta sărbătorește legătura dintre părinți și copii și scopul acestei zile este unul cât se poate de simplu: îmbrățișează-ți copilul pentru a-i arăta cât de mult îl iubești.

Îmbrățișarea este un act simplu care sugerează comfort, siguranță și încredere. În plus, atunci când îți iei în brațe copilul realizezi cât de fericit ești și tu! O expresie naturală a iubirii și un calmant de care are oricine nevoie.

Istoria Zilei Mondiale a îmbrățisării copilului

Ziua Mondială a îmbrățișării copilului a luat naștere în 2008 și a pornit de la Michelle Nichols. Se împlinea un deceniu de când fiul său a murit din cauza cancerului cerebral la vârsta de opt ani. Nichols a început să observe ziua ca pe un memento pentru mame și tați pentru a-și exprima afecțiunea copiilor prin îmbrățișarea lor, în special pentru cei care petrec ore lungi la serviciu și adesea departe. Îmbrățișarea este probabil la fel de veche ca oamenii înșiși. Este practicată de aproape toate culturile ca un act de afecțiune și empatie fără a folosi cuvinte. Oamenii se îmbrățișează pentru a transmite o multitudine de mesaje, dintre care unele includ un salut sau „la revedere”, pentru a-și exprima simpatia sau pentru a felicita și pentru a transmite recunoștință, sprijin și afecțiune.

19 iulie. Ziua Mondială a Îmbrățișării copilului. Cum a luat naștere această zi
19 iulie. Ziua Mondială a Îmbrățișării copilului. Cum a luat naștere această zi[Sursa foto: Facebook]

Cuvântul „îmbrățișare” ar fi putut proveni din „hugga”, un cuvânt norvegian vechi care înseamnă „a mângâia”. Înțelesul actual al cuvântului a apărut cândva în anii 1650.

Îmbrățișările, remedii naturiste pentru sănătate

Ce trebuie să mai știi despre îmbrățisare este că, aceasta poate fi benefică organismului. Eliberează în sânge un hormon numit oxitocină care este produsă în glanda pituitară și ajută la reglarea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și a hormonului de stres cortizol. Îmbrățișarea poate reduce, de asemenea, anxietatea, poate îmbunătăți starea de spirit și memoria și poate crește legătura și apropierea.

Studiile arată că cei care se îmbrățișează deseori au tendința de a avea o empatie mai mare pentru ceilalți. Îmbrățișarea unui copil îi poate spori nivelul de oxigen, poate respira calm și ușura semnalele de durere. 

Așadar, știi ce trebuie să faci azi?! 

Să-ți iei copilul în brațe, ba chiar mai mult, pentru că astăzi este o zi specială pentru asta, ai putea să-i arăți iubirea ta dându-i câteva îmbrățișări extra. Și dacă nu ai un copil, ziua asta nu e pierdută! Poți să oferi dragostea ta oricui vrei tu!