Stiri

18 noiembrie 2021 - Ziua lui Mickey și Minie Mouse. Câți ani împlinesc celebrele personaje din desene animate?!

18 noiembrie 2021 - Ziua lui Mikey și Minie Mouse. Câți ani împlinesc celebrele personaje din desene animate?!
18 noiembrie 2021 - Ziua lui Mikey și Minie Mouse. Câți ani împlinesc celebrele personaje din desene animate?! [Sursa foto: PixaBay]
Pe 18 noiembrie 1928, Mickey și Mini Mouse și-au făcut apariția pentru prima dată în filmul „Steamboat Willie”

Este atât de funny să-ți serbezi ziua de naștere când tu nu ai niciodată o vârstă! Mickey Mouse a apărut pentru prima dată în spațiul public în filmul „Steamboat Willy” pe 18 noiembrie 1928 și de atunci, această dată a rămas în istorie ca fiind ziua de naștere a celebrului personaj. Mickey ne amintește de magia copilăriei- o perioadă în care visele aveau aripi, iar imaginația noastră făcea totul posibil.

Mickey Mouse nu este doar un prsonaj de desene animate, este o figură emblematică, iconică, pentru Walt Disney. Personajul a fost creat inițial ca înlocuitor al lui Oswald Iepurașul Norocos, un personaj mai vechi creat de studioul Disney pentru Charles Mintz, un producător de filme ce-și distribuia producțiile prin intermediul Universal Studios.

Walt Disney și-a luat inspirația pentru acest personaj de la un șoarece îmblânzit de pe biroul său la studiourile Laugh-O-Gram în Kansas City, Missouri. În mai 1928, Mickey apărea pentru prima dată pe un test de ecran în desenul animat, dar nu a reușit să impresioneze publicul și să atragă distribuitori. Walt a produs apoi un al doilea scurtmetraj de Mickey numit „The Gallopin’ Gaucho”, care a suferit și de lipsa interesului distribuitorilor. „Steamboat Willy”, lansat pentru prima dată pe 18 noiembrie 1928 la New York, a fost co-regiat de Walt Disney și Ub Iwerks. Intenționat ca o parodie a filmului „Steamboat Bill, Jr.” al lui Buster Keaton, a fost al treilea film produs de Mickey și primul care a găsit un distribuitor, servind drept debutul lui Mickey.

18 noiembrie 2021- Ziua de naștere a lui Minnie Mouse 

Precum, Mickey, și Minnie și-a făcut apariția pentru prima dată pe ecran pe 18 noiembrie 1928. Personajul este cunoscut ca fiind iubita lui Mickey Mouse, dar este, de asemenea și prietenă cu Daisy Duck și Clarabelle Cow. Minnie a fost adusă la viață pentru prima dată în 1928, fiind o creație a lui Ub Iwerks și Walt Disney. Prima ei apariție a fost în „Steamboat Willie”, un celebru film timpuriu de la Walt Disney, care este și debutul omologului ei, Mickey Mouse. A fost prezentată ca o fată cu un stil popular la acea vreme și un simbol al libertății și modernității, dar pentru efectul de comedie călcâiele ei erau prea mari, creând multe momente în care cădea din sau peste propriile picioare. 

În 1933 compania a dezvăluit că cele două personaje devenite atât de celebre, sunt, de fapt, căsătorite.

18 noiembrie 2021 - Ziua de naștere a lui Minnie Mouse 
Pe 22 ianurie 2018 Minnie Mouse a primit propria sa stea pe Hollywood Walk of Fame.  

Pe 22 ianurie 2018 Minnie Mouse a primit propria sa stea pe Hollywood Walk of Fame. 

18 noiembrie 2021 - Ziua de naștere a lui Minnie Mouse 
Pe 22 ianurie 2018 Minnie Mouse a primit propria sa stea pe Hollywood Walk of Fame.