Stiri

16 iulie. Ziua Națională a Cireșelor

16 iulie. Ziua Națională a Cireșelor
16 iulie. Ziua Națională a Cireșelor
Ziua Națională a Cireșelor se serbează anual pe 16 iulie în America. Ce semnificație are această zi?!

Cireșele variază în funcție de gust și culoare, dar cu sigurnață sunt unele dintre cele mai apreciate fructe din întreaga lume. Se pot folosi atât pentru o varietate de feluri de mâncare, cât și pentru băuturi sau deserturi. Industria cireșelor produce astăzi peste 650 de milioane de lire sterline de cireșe an de an.

Care este istoria cireșelor?! 

Cireșele sunt unele dintre cele mai vechi fructe.

De la Imperiul Roman, până la dinastiile chineze, micile fructe roșii au fost pe milioane de farfurii și au ajuns în America cu vaporul coloniștilor timpurii din anii 1600. Producția modernă de cireșe în Statele Unite a început în 1852 când Petere Dougherty a început să planteze copaci într-o peninsulă din statul Michigan. Astfel, Zona Midwest s-a dovedit a avea un climat ideal pentru creșterea cireșelor și recoltarea în masă și curând au apărut primele livezi comerciale de cireși din Michigan, fiind plantate în 1893.
La scurt timp, acest copac a fost din ce în ce mai cultivat, producția extinzându-se în întreaga țară.

Cireșele. Beneficii și remedii

Cireșele au numeroase beneficii pentru sănătate. Ajută la reglarea tensiunii arteriale, deoarece sunt bogate în potasiu, care ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Totodată, cireșele conțin și quercetină, bioflavonoid important pentru organism, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii sistolice și diastolice.
Un lucru mai puțin știut despre cireșe este că aceste fructe conțin melatonină, hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn.
Cireșele sunt bune pentru cei care își doresc să slăbească, fiind o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii) și sunt bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.
De altfel, doamnele și domnișoarele trebuie să știe că cireșele sunt un fructe extrem de bune pentru podoaba capilară. Dacă ai părul fragil și lipsit de strălucire, este recomandat să consumi cireșe pentru că acestea pot ajuta în restabilirea sănătății părului, prin fortificarea foliculilor de păr și menținerea unul nivel de hidratare optim al scalpului.