Stiri

15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului

 15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului
15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului [Sursa foto: PixaBay]
Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită pe 15 decembrie 2022.

15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului este sărbătorită în fiecare an pe data de 15 decembrie. Este una dintre cele mai populare băuturi din lume, iar mulți preferă o ceașcă de ceai dimineața în locul unei cafele.

Legenda spune că ceaiul a fost descoperit pentru prima dată în urmă cu peste 4000 de ani în China de către împăratul călugăriță Shen. Într-una dintre vizitele sale într-o regiune îndepărtată, frunzele unui copac din apropiere au suflat într-o oală cu apă clocotită pe care slujitorii săi o puseseră deasupra unui foc.

Aroma răcoritoare l-a invitat pe Împărat să guste băutura și s-a născut prima ceașcă de ceai, potrivit National Today.

În secolul al XVI-lea, ceaiul a început să devină popular în întreaga lume, în special în Europa de către comercianții olandezi, unde a devenit o marfă comercializată pe scară largă datorită înființării Companiei Indiilor de Est în Anglia.

Citește și: 1 Octombrie 2022: Ziua Internațională a Cafelei! Care este istoria acestei băuturi savuroase

Ziua internațională a ceaiului a fost înființată de sindicate în anul 2005. Această sărbătoare are ca scop amintirea și celebrarea beneficiilor pentru sănătate, importanța economică și moștenirea culturală a ceaiului, asigurând totodată o producție mai durabilă de la câmp până la ceștile noastre. În continuare, pentru a celebra această sărbătoare, v-am pregătit o listă cu principalele beneficii ale ceaiului.

 15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului
15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului[Sursa foto: PixaBay]

15 decembrie 2022. Ziua internațională a ceaiului. De ce este bine să îl consumăm în fiecare zi

- Majoritatea ceaiurilor și infuziilor sunt bogate în antioxidanți, au rol antiinflamator și antiseptic. Reduc numărul bacteriilor din cavitatea bucală, favorizează vindecarea rănilor sau iritațiilor și calmează durerea. Ceaiurile călduțe pătrund ușor în spațiile interdentare, dizolva si elimina resturile alimentare, curăță gingiile și țesuturile și reduc tartrul.

- Știm cu toții ca este recomandat sa consumam minimum doi litri de apa pe zi, însă există și alternative chiar mai sănătoase prin care ne putem hidrata: consumul de ceai, care hidratează organismul.

- Ceaiul are beneficii uimitoare în tratamentele cosmetice. Acneea, cearcănele, petele provocate de expunerea la soare, toate pot fi estompate cu ajutorul compreselor cu ceai verde.

- Pe lângă cofeina, ceaiul conține si l-teanina, un aminoacid asociat cu îmbunătățirea performantelor cognitive si reducerea nivelului de stres.

- Ceaiul verde, ceaiul alb, salvie, soc, coada-calului, scoarță de salcie sau șofran pot calma durerile musculare articulare și osoase. Însănătoșesc celulele și întârzie evoluția unor boli cum este osteoporoza.

- Consumat zilnic, ceaiul verde ajuta sistemul digestiv. Aceasta băutura ajuta la slăbit si stimulează contractile intestinale.