Stiri

13 septembrie 2022: Ziua Pompierilor. Programul evenimentelor

13 septembrie 2022: Ziua Pompierilor. Programul evenimentelor
Ziua Pompierilor [Sursa foto: PixaBay]
Pe data de 13 septembrie se sărbătorește în fiecare an Ziua Pompierilor. Iată programul evenimentelor din acest an

În fiecare an, pe data de 13 septembrie se sărbătorește Ziua Pompierilor din România. Această zi comemorează Bătălia din Dealul Spirii din 1848 care a avut loc între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Citeste si: EXCLUSIV Furtunile au făcut prăpăd în București! Pompierii au fost nevoiți să intervină, după ce mai mulți copaci au fost doborâți de vânt

Ce semnificație are data de 13 septembrie pentru Ziua Pompierilor din România?

Pe 13 septembrie 2022 se împlinesc 174 de ani de la luptele eroice din Dealul Spirii, când pompierii români au demonstrat prin misiunile lor dificile și fiind mereu la datorie că sunt demni de încrederea și respectul cetățenilor. Această zi a fost oficializată în 1953, iar după revoluție a fost legiferată.

13 septembrie 2022: Ziua Pompierilor. Programul evenimentelor
Ziua Pompierilor[Sursa foto: Facebook]

Bătălia din Dealul Spirii are o mare însemnătate pentru afirmarea patriotică a calităților morale și de luptă ale ostașilor tinerei armate române. Mai bine de jumătate din pompierii implicați în război au murit încercând să apere revoluția de la 1848, astfel că actul lor eroic marchează în fiecare an ziua de 13 septembrie.

Programul evenimentelor de Ziua Pompierilor

Datorită eroismului și curajului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri la data de 13 septembrie, anual se organizează activități pentru a celebra această zi. În școli, Ziua Pompierilor va fi comemorată prin activități interactive, prezentarea tehnicii și a accesoriilor folosite în intervenții, iar copii vor putea lua parte la lecții de prim ajutor și informări preventive.  

Citeste si: Afaceristul Joshua Castellano vorbește pentru prima dată despre incendiile din clubul Bamboo. Pe cine bănuiește că ar fi pus focul: "Dacă aflu înseamnă că trebuie să mă răzbun"

Românii sunt așteptați astăzi, între orele 10:00 – 18:00, în toate subunitățile de pompieri din București-Ilfov, unde se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

„Aveți posibilitatea de a vă urca în autospecialele de intervenție utilizate în misiunile de salvare, pentru a fi alături de eroii voștri, pompierii!”,  scrie pe pagina de Facebook ISU București-Ilfov.

13 septembrie 2022: Ziua Pompierilor. Programul evenimentelor
Ziua Pompierilor[Sursa foto: Facebook]

În acest an, echipa de prim-ajutor a Inspectoratului pentru Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov a obținut primul loc la proba de prim-ajutor, în cadrul concursului World Rescue Challenge 2022.

„Echipa de prim-ajutor a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București- Ilfov, a triumfat la competiția World Rescue Challenge 2022, desfășurată în Luxemburg. Aceasta  s-a clasat pe primul loc la proba de prim-ajutor, secțiunile "general" și "complex"(avansat-traumă).  Recunoștința este tot ceea ce echipa noastră merită pentru toată munca lor uimitoare, precum și pentru efortul remarcabil pe care l-au depus de-a lungul timpului.  Cele mai mari felicitări se îndreaptă numai și numai către echipa Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București- Ilfov!”, a fost scris într-o postare pe pagina de Facebook a ISU București-Ilfov.

Pompierii români au arătat în misiunile dificile din Grecia și Franța că sunt salvatori europeni

Pompierii români sunt mereu la datorie atât pentru cetățeni, cât și pentru oamenii din afara țării. Ei fac dovada umanității intervenind și în alte misiuni de ungență, precum cele din Grecia și Franța. Prin pregătirea lor la cele mai înalte standarde, pompierii îi ajută cu respect și empatie pe cei care sunt în pericol.

Citeste si: Ziua Pompierilor din România 2022. Programul activităților din 13 septembrie

13 septembrie 2022: Ziua Pompierilor. Programul evenimentelor
Ziua Pompierilor[Sursa foto: Facebook]

„Mereu la datorie, pompierii români au dovedit încă o dată că sunt salvatori europeni. Misiunile dificile din Grecia şi Franţa, colaborarea cu echipele partenere din Europa, au demonstrat că solidaritatea şi curajul sunt valori universale, traduse în teren prin eforturi supraomeneşti şi autentice fapte de eroism. Mulţumiri şi recunoştinţă eroilor noştri salvatori! România şi întreaga Europă contează pe dumneavoastră! La mulţi ani şi mult succes în misiunile de salvare!”, a scris premierul Nicolae Ciucă.