Stiri

10 august. Ziua Internaţională a leneviei

10 august. Ziua Internaţională a leneviei
10 august. Ziua Internaţională a leneviei [Sursa foto: Pinterest]
Dacă te gândeai să-ți iei o zi liberă în care să te deconectezi de la rutina ta, află că acea zi este chiar azi. Astăzi este ziua internațională a leneviei.

În ziua de azi în care suntem în priză mai tot timpul, ne dorim cu ardoare o zi în care să nu facem nimic. Iată că aceasta există și este sărbătorită an de an pe 10 august. Nu ar trebui să faci nimic azi, nici măcar să muncești, fie vorba între noi. Cu alte cuvinte, tânjim după o „lazy day”. Șiii cu toate acestea, atunci când avem o astfel de zi, ne este foarte greu să nu ne abține din  a nu face chiar nimic.

Ziua leneviei este o zi bună pentru a ne abate de la rutina noastră de toate zilele pentru a da play unui film bun, melodiei preferate și de ce nu, pentru a citi o carte pe care o țineam de mult timp pe noptieră. 

Istoria zilei internaționale a leneviei 

Originile acestei zile nu sunt cunoscute, ceea ce ne duce cu gândul la faptul că cel care a creat această zi a fost prea leneș pentru a oferi detalii despre cum i-a venit această idee. 

Oricât de rău este privită, lenea poate fi de fapt o binecuvântare. Oamenii leneși sunt de obicei bine odihniți și profită de beneficiile unui somn suficient- aceasta include o memorie îmbunătățită, scăderea stresului, o durată mai mare de atenție și scăderea inflamației.

Cea mai bună parte a lenei este că este mai puțin probabil să experimentați epuizarea. A fi leneș permite corpului să întinerească și să-i redea echilibrul și energia.