Stiri mondene

1 septembrie 2022: Barry Gibb împlinește 76 de ani. Cele mai cunoscute melodii ale super-starului britanic

1 septembrie 2022: Barry Gibb împlinește 76 de ani. Cele mai cunoscute melodii ale super-starului britanic
 Barry Gibb împlinește 76 de ani [Sursa foto: Facebook]
Barry Gibb împlinește astăzi 76 de ani. Cine este Barry Gibb și care sunt cele mai cunoscute melodii ale sale.

Barry Gibb, născut la 1 septembrie 1946, și-a început cariera muzicală alături de frații săi în Australia înainte de adolescență și a devenit unul dintre cei mai de succes muzicieni din lume. Cariera sa atât ca membru al trupei Bee Gees, cât și ca artist solo s-a întins pe mai multe decenii între anii 1960 și 2020. În ciuda pierderii celor doi frați și membri ai trupei, el continuă să producă muzică nu numai pentru el, ci și pentru alți artiști. 

Citeste si: Concert Apocalyptica, pe 1 septembrie 2022 la București: Condiții de acces la evenimentul de la Arenele Romane

Cine este Barry Gibb?

Barry Alan Crompton Gibb, care se numește Barry Gibb, s-a născut în Douglas, pe Insula Man și provine dintr-o familie modestă: tatăl său era baterist, în vreme ce mama sa era casnică. Artistul mai are încă trei frați. Carierea sa în muzică a început la o vârstă fragedă, când în 1955, la doar nouă ani, a format o trupă numită The Rattlesnakes împreună cu frații săi gemeni Robin și Maurice. Grupul a susținut primul său concert profesionist doar doi ani mai târziu, în 1957. În anul următor, familia Gibb s-a mutat în Queensland, iar trupa și-a schimbat numele în Bee Gees. Trupa a lansat prima melodie „The Battle of the Blue and the Grey” sub noul lor nume în 1963. Între 1963 și 1966, Gibb a scris toate cântecele pentru Bee Gees și a scris, de asemenea, cântece pentru câțiva muzicieni australieni.

1 septembrie 2022: Barry Gibb împlinește 76 de ani. Cele mai cunoscute melodii ale super-starului britanic
Barry Gibb împlinește 76 de ani

Trupa s-a întors în Regatul Unit în 1967, acesta fiind și anul în care aveau să înceapă să obțină popularitate în întreaga lume. Însă cu toate că era celebru și iubit, nu a fost ferit de probleme. Gibb a început să aibă probleme de sănătate, motiv pentru care s-a întors în Australia, iar în 1969, grupul s-a desființat, Giib începând o carieră solo și a lansat primul său single solo, „I’ll Kiss Your Memory”, în 1970.

1 septembrie 2022: Barry Gibb împlinește 76 de ani. Cele mai cunoscute melodii ale super-starului britanic
 Barry Gibb împlinește 76 de ani[Sursa foto: Facebook]

În luna august a acelui an, trupa s-a reunit și a lansat melodia lor de succes „How Can You Mend a Broken Heart”, iar aceasta a devenit prima melodie care a ajuns pe primul loc în America. În ianuarie 2003, fratele și colegul de trupă al lui Gibb, Maurice, a murit brusc, dar restul grupului a continuat să producă muzică. El a continuat să lanseze muzică ca interpret solo de-a lungul anilor 2000. În 2007, revista „Q” l-a clasat pe locul 38 pe lista sa „100 de cei mai mari cântăreți”. În 2013, el a apărut în celebrul show TV „Saturday Night Live”, alături de interpreți precum Justin Timberlake, Madonna și Sir. Paul McCartney. El a anunțat începerea primului său turneu solo american în anul următor. Gibb a cântat ca invitat pe platoul trupei pop-rock Coldplay, la Festivalul de la Glastonbury, în 2016. La sfârșitul anului 2020, el a anunțat că va lansa cel mai recent album al său la acea vreme, în care au fost prezentate superstarurile muzicii country Dolly Parton și Alison Krauss. 

Cele mai tari cântece scrise de Barry Gibb pentru alți artiști 

‘I Just Want to Be Your Everything’ – Andy Gibb

‘Grease’ – Frankie Valli

‘Emotion’ – Samantha Sang

‘Ain’t Nothing Gonna Keep Me From You’ – Teri DeSario

Cele mai cunoscute melodii ale lui Barry Gibb 

You Should Be Dancing 

To Love Somebody