Stiri

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului
An de an, în prima vinere din luna octombrie se sărbătorește ziua mondială a zâmbetului, anul acesta fiind marcată chiar în prima zi din octombrie.

Ziua Mondială a Zâmbetului este o sărbătoare relativ recentă care a fost marcată pentru prima dată în 1999  în oraşul natal al lui Harvey Ball, Worcester, cel care este și fondatorul World Smile Corporation. Această sărbătoare a fost creată și ca răspuns al creării smiley face-ului. Și că tot a venit vorba despre smiley face, trebuie să spunem că acest simbol a fost creat de Harvey Ball în 1963. Butonul galben cu o paranteză închisă este folosit de oamenii din întreaga lume cu scopul de a-și exprima starea de bucurie.

Galbenul este folosit ca culoare a feței zâmbitoare, deoarece este un simbol al veseliei. Artistul american a creat acest simbol pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde cel puţin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase şi a-i face pe alţii să zâmbească. 

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului
1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului[Sursa foto: PixaBay]

În 1999, Ziua Mondială a Zâmbetului a devenit o sărbătoare oficială pentru a recâștiga controlul. Aspectele de sărbătoare ale zilei erau simple, dar eficiente: oamenii trebuiau să folosească ziua pentru a zâmbi și a face mici acte de bunătate în toată lumea. Harvey a vrut să păstreze conexiunea dintre oameni prin zâmbe. Procedând astfel, dacă zâmbești și faci și pe cei din jurul tău să zâmbească, cu siguranță vei avea o zi mai bună atât tu, cât și persoanele din jurul tău. 

Citeste si: 3 octombrie 2022: Ziua Mondială a Arhitecturii. Care sunt abilitățile de top de care ai nevoie pentru a fi arhitect?

Cinci curiozități despre ziua mondială a zâmbetului  

1. Fericirea este biologică

Când zâmbești, se creează neurotransmițători numiți endorfine care provoacă sentimente de plăcere. 

2. De ce galben?

Galbenul este folosit ca culoare a feței zâmbitoare, deoarece este un simbol al veseliei.

3. Biroul companiei Smiley din Londra, Anglia, valorează mai mult de 55 de milioane de dolari pe an.

4. Multiplicitate 

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului
1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului[Sursa foto: PixaBay]

În 1999, au fost create 470 de iterații ale zâmbetelor pentru emoticoanele de pe internet.

5. Sweet Charity

World Smile Foundation este un trust caritabil non-profit care susține cauzele minunate ale copiilor.