Stiri

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului

1 octombrie 2021. Ziua Mondială a Zâmbetului
An de an, în prima vinere din luna octombrie se sărbătorește ziua mondială a zâmbetului, anul acesta fiind marcată chiar în prima zi din octombrie.

Ziua Mondială a Zâmbetului este o sărbătoare relativ recentă care a fost marcată pentru prima dată în 1999  în oraşul natal al lui Harvey Ball, Worcester, cel care este și fondatorul World Smile Corporation. Această sărbătoare a fost creată și ca răspuns al creării smiley face-ului. Și că tot a venit vorba despre smiley face, trebuie să spunem că acest simbol a fost creat de Harvey Ball în 1963. Butonul galben cu o paranteză închisă este folosit de oamenii din întreaga lume cu scopul de a-și exprima starea de bucurie.

Galbenul este folosit ca culoare a feței zâmbitoare, deoarece este un simbol al veseliei. Artistul american a creat acest simbol pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde cel puţin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase şi a-i face pe alţii să zâmbească. 

În 1999, Ziua Mondială a Zâmbetului a devenit o sărbătoare oficială pentru a recâștiga controlul. Aspectele de sărbătoare ale zilei erau simple, dar eficiente: oamenii trebuiau să folosească ziua pentru a zâmbi și a face mici acte de bunătate în toată lumea. Harvey a vrut să păstreze conexiunea dintre oameni prin zâmbe. Procedând astfel, dacă zâmbești și faci și pe cei din jurul tău să zâmbească, cu siguranță vei avea o zi mai bună atât tu, cât și persoanele din jurul tău. 

Cinci curiozități despre ziua mondială a zâmbetului  

1. Fericirea este biologică

Când zâmbești, se creează neurotransmițători numiți endorfine care provoacă sentimente de plăcere. 

2. De ce galben?

Galbenul este folosit ca culoare a feței zâmbitoare, deoarece este un simbol al veseliei.

3. Biroul companiei Smiley din Londra, Anglia, valorează mai mult de 55 de milioane de dolari pe an.

4. Multiplicitate

În 1999, au fost create 470 de iterații ale zâmbetelor pentru emoticoanele de pe internet.

5. Sweet Charity

World Smile Foundation este un trust caritabil non-profit care susține cauzele minunate ale copiilor.