Stiri

Vremea de Craciun si Revelion 2022. Vom avea zăpadă de sărbători?

Vremea de Craciun si Revelion 2022
Vremea de Craciun si Revelion 2022 [Sursa foto: Pixabay ]
Iată cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion 2022. Trebuie să luați asta în considerare dacă v-ați făcut planuri.

Vremea de Crăciun si Revelion 2022. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion 2022, dar și pentru începutul anului 2023.

Potrivit meteorologilor, această iarnă va fi mult mai blândă și cu precipitații, sub formă de ninsoare, extrem de puține. În România, temperaturile minime ale lunii decembrie vor ajunge la -15 grade noaptea în toată țara. Până la jumătatea lunii ianuarie, vremea se anunță mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru acest sezon.

Citește și: Târgul de Crăciun 2022 din București se deschide mai devreme! Programul evenimentelor organizate

În cazul în care mulți sperau la ninsoare de aceste sărbători de iarnă, meteorologii europeni exclud aproape complet zăpada în Europa Centrală, de Crăciun și Revelion, cu excepția zonelor de munte.

Temperaturi mai joase decât cea de -15 grade celsius, vor fi la cotele înalte ale munților și în anumite zone din țară, cum ar fi Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc sau Lunca Ilvei, unde este posibil să avem minus 23 – minus 25 de grade

Celsius, în a doua jumătate a lui decembrie.

Vremea de Craciun si Revelion 2022
Cum va fi vremea de Crăciun si Revelion 2022 [Sursa foto: Pixabay ]

Vremea de Crăciun 2022 în România

Pe 25 și 26 Decembrie 2022, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit. Vor fi temperaturi maxime ce vor ajunge chiar și la 14 grade Celsius, iar precipitațiile sub formă de ninsoare se vor înregistra doar la altitudini înalte. Nu este exclusă posibilitatea că în iarna 2022-2023 să fie și temperaturi de -15 grade.

„În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Meteorologii estimează pentru perioada 25-30 decembrie temperaturi maxime cuprinse între 4-6 grade, în timp ce minimele se vor situa între -3 şi 0 grade.

Vremea de Craciun si Revelion 2022
Vremea de Crăciun si Revelion 2022 [Sursa foto: Pixabay ]

Vremea de Revelion 2022 în România

În noaptea de Revelion, temperaturile vor fi mai scăzute, iar minimele vor ajunge și la -5 grade Celsius, în timp ce maxima va urca în jur de 3 grade.

Citește și: Vacanță de Crăciun 2022: Cand intră elevii în vacanță de iarnă

Începutul anului 2023 vine cu temperaturi maxime de 3-6 grade și minime de -1- +1. În aceastăperioadă, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.