Stiri

VIDEO: Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni, după o lună de război: Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape”

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni, după o lună de război
Volodimir Zelenski [Sursa foto: Captură video]
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj ucrainenilor, după o lună de război.

Se împlinește o lună de când ucrainenii luptă pentru propria viață, pentru propria lor libertate, în timp ce rușii continuă să le bombardeze oraşele, zone rezidențiale, școli și spitale. Prin intermediul unui mesaj postat pe canalul său Facebook, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că „Ucraina a fost capabilă să reziste în toate direcţiile principale ale atacurilor ruseşti”, notează publicaţia Obozrevatel.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni, după o lună de război
Volodimir Zelenski[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata rusă: „Vom lupta până ne vom recâştiga pământul”

„Cu fiecare zi de apărare, aducem victoria mai aproape. Acest război este pur și simplu imposibil fără victorie. Nu ne putem relaxa nici măcar un minut, fiecare minut este despre destinul și viitorul nostru. Dacă Rusia ar ști ce îi așteaptă în țara noastră, sunt sigur că le-ar fi frică să meargă aici”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ucraineni, după o lună de război
Volodimir Zelenski[Sursa foto: Captură video]

De asemenea, liderul de la Kiev a acordat statutul de orașe-martie pentru Irpin, Bucia, Ahtîrka și Mikolaev.

Citeste si: VIDEO: Volodimir Zelenski a vizitat militarii ucraineni răniți dintr-un spital: „Însănătoşire grabnică, băieţi”! Cum a apărut liderul de la Kiev

„După semnarea acestor decrete, am simțit că ar merita să acord și să acordăm titlul de erou milioanelor și milioanelor de oameni ai noștri. Tuturor ucrainenelor și femeilor ucrainene care fac tot ce pot pentru victoria noastră. Sunt recunoscător fiecăruia dintre voi”, a mai spus Zelenski.

Război Rusia- Ucraina, ziua 29

Ucraina a acuzat Moscova că a luat cu forța sute de mii de civili din orașele ucrainene distruse în Rusia, unde unii ar putea fi folosiți ca" ostatici" pentru a face presiuni asupra Kievului să se predea, relatează Associated Press, citată de The Guardian.