Stiri

Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!

Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!
 Gala Premiilor Grammy 2023 [Sursa foto: Hepta]
Reprezentații Premiilor Grammty au pus la cale evenimentul din 2023. Unde și când se vor decerna premiile din industria filmului și nu numai?!

Premiile Grammy plănuiesc să revină la Crypto.com Arena din Los Angeles (cunoscută anterior ca Staples Center) pentru prima dată în trei ani și la o dată de difuzare din februarie pentru prima dată în patru ani. Cea de-a 65-a ediție anuală a Premiilor Grammy va avea loc duminică, 5 februarie 2023. Nominalizările vor fi anunțate marți, 15 noiembrie, cu opt zile mai devreme decât anul trecut, potrivit Billboard.

Citeste si: Karol G scrie istorie! Piesele „Provenza” și „Mamiii”, în topul Billboard Latino, pe locul 1 și pe locul 2

Unde au avut loc Ceremoniile de decrenare a Premiilor Grammy în trecut?!

Aceasta va fi a 20-a oară când Gala Premiilor Grammy se va ține la la Crypto.com Arena, site-ul tuturor emisiunilor Grammy, cu excepția celor patru, din 2000. Spectacolele din 2003 și 2018 au avut loc la Madison Square Garden din New York. Spectacolul din 2021, primul prezentat pe fondul pandemiei de COVID-19, a avut loc la Centrul de Convenții din Los Angeles din apropiere, ceea ce a permis o mai mare distanță socială. Spectacolul din 2022 a avut loc la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. 

Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!
Gala Premiilor Grammy 2023[Sursa foto: Hepta]

Pentru prima oară din 2019, se va întoarce data de difuzare din 5 februarie, după ce, în 2020, spectacolul s-a ținut pe 26 ianuarie pentru a evita concurența cu Oscarurile, care s-au mutat la data planificată pentru Grammy, 9 februarie. Spectacolul din 2021 a avut loc pe 14 martie. Spectacolul din 2022 a avut loc pe 3 aprilie. Pandemia a jucat cel mai mare rol în determinarea ultimelor două date.

Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!
Gala Premiilor Grammy 2023[Sursa foto: Hepta]

Marea majoritate a emisiunilor Grammy au fost difuzate în februarie, de când Grammy-urile au devenit o transmisie live în 1971. Emisiunea a fost difuzată în februarie de 38 de ori; în martie, de nouă ori; în ianuarie, de patru ori; iar în aprilie, o dată.

Nominalizările vor fi anunțate marți, 15 noiembrie- cu opt zile mai devreme decât au fost anul trecut și cu cinci zile mai devreme decât au fost în orice moment în mai mult de un deceniu. Alegătorii vor avea la dispoziție 10 zile pentru a vota în primul tur de scrutin și trei săptămâni pentru a vota în al doilea tur. Dar contabilii (Deloitte este firma de tabulare a buletinelor de vot a Academiei de mulți ani) vor avea mai mult timp decât atât – puțin mai mult de o lună – pentru a număra voturile. În schimb, votul pentru Oscarurile se încheie cu cinci zile înainte de acea transmisie. Avantajul votării ulterioare este că votul este mai proaspăt și mai actualizat. Nu reflectă o decizie care a fost blocată în urmă cu o lună, scrie Billboard.

Academia de Înregistrări nu a anunțat încă cine va găzdui spectacolul. Ultimele două gale au fost găzduite de Trevor Noah, gazda plină de spirit a emisiunii The Daily Show de la Comedy Central.  Dacă va fi ales din nou, va deveni al treilea comediant care găzduiește premiile Grammy de trei sau mai multe ori. Billy Crystal a găzduit trei ani consecutiv (1987-1989); Garry Shandling a găzduit de patru ori în perioada de cinci ani dintre 1990-1994.

Unde și când se va ține Gala Premiilor Grammy 2023?!
Trevor Noah[Sursa foto: Hepta]

Detalii cu privire la evenimentele specifice Săptămânii Grammy vor fi anunțate în lunile următoare.