Stiri

Un pod pietonal mobil va fi construit peste lacul Herăstrău din București! Valoarea investiției depășește 2,2 milioane de lei: „Deplasarea în siguranţă a vizitatorilor”

Un pod pietonal mobil va fi construit peste lacul Herăstrău din București
Un pod pietonal mobil va fi construit peste lacul Herăstrău din București [Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan]
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a oferit detalii despre proiectul pentru construirea podului pietonal mobil peste lacul Herăstrău.

Bucureștenii și nu numai, vor putea traversa Lacul Herăstrău pe un pod pietonal mobil ce urmează să fie construit lângă podul de cale ferată. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan care a precizat că a semnat autorizația de construire pentru această investiție. Valoarea investiției a fost estimată la 2.246.644,72 lei, iar durata de realizare va fi de 10 luni, dintre care 2 luni pentru proiectare și 8 luni pentru lucrări. 

Un pod pietonal mobil va fi construit peste lacul Herăstrău din București
Nicușor Dan

„Am semnat autorizația de construire a unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău. Podul va asigura deplasarea în siguranţă a vizitatorilor şi a ambarcaţiunilor de agrement, care vor putea trece atât pe sub podul pietonal, cât și pe sub podul CF”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

Citeste si: Cât va costa parcarea în București începând din 15 august 2022?! Primăria Capitalei a pregătit tarife orare și abonamente

Nicușor Dan anunță o linie de tren metropolitan

Primarul general al Capitalei a declarat marţi, 2 august, că îşi doreşte să dea în folosinţă, cel mai probabil anul viitor, o nouă linie de tren metropolitan – Gara de Nord – Pipera – Gara Obor. De asemenea,  Nicușor Dan a adăugat că pentru linia Gara de Nord-Pipera-Gara Obor mai sunt nişte chestiuni de rezolvat.

Un pod pietonal mobil va fi construit peste lacul Herăstrău din București
Nicușor Dan

Citeste si: Anunț major pentru bucureșteni: Metroul, cel mai mare consumator de energie electrică al Capitalei, s-ar putea bloca. Metrorex are de plătit facturi duble la curent

Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. (…) Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 de minute. (…) Pe modelul ăsta o să mergem ulterior către celelalte ieşiri din Bucureşti, iar în ceea ce priveşte interiorul Bucureştiului, prima linie interioară pe care vrem să o facem este Gara de Nord-Pipera-Gara Obor”, a spus Nicuşor Dan.