Stiri

Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august, timp de mimimum o lună: „Primăria nu a fost informată”

Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august
Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august [Sursa foto: PixaBay]
Orașul din România care rămâne fără apă caldă pentru cel puțin 30 de zile, începând cu 1 august.

Începând de luni, 1 august, ploieștenii racordați la sistemul public de alimentare cu energie termică vor rămâne fără apă caldă! Potrivit reprezentanților Termoficare Prahova SA, noul operator al sistemului, întreruperea furnizării apei calde se va întinde pe cel puțin 30 de zile, din cauza unor reparații care trebuie efectuate la CET Brazi, centrala care aparține Consiliului Județean Prahova. În zilele următoare, potrivit aceleiași surse, la toate scările de bloc și punctele termice vor fi lipite anunțurile despre sistarea furnizării apei calde în zeci de mii de apartamente din Ploiești.

Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august
Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august[Sursa foto: PixaBay]

„Termoficare Prahova SA, noul operator al serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Ploiești, anunță sistarea furnizării apei calde menajere în zona dumneavoastră pentru o perioadă de minim 30 de zile începând cu data de 1 august. Sistarea furnizării apei calde menajere se datorează începerii lucrărilor de reparare, de strictă necesitate, a cazanului de apă Fierbinte 2 (CF 2) singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi. Menționăm că nu vor fi afectați de această sistare consumatorii racordați la centralele termice CT23 August și CT Bucov. Menționăm că s-au luat toate măsurile ca lucrările să se finalizeze în cel mai scurt timp”, este afișul cvasi-clandestin prin care ploieștenii branșați la sistemul de termoficare sunt anunțați că nu vor avea o lună de zile apă caldă, în miezul verii.

Citeste si: Un înotător cu un picior amputat a intrat în Cartea Recordurilor. Cum și-a găsit motivația pentru a-și îndeplini visul?!

Contactat telefonic, primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici a precizat că primăria nu a fost anunțată cu privire la această oprire.

Primăria nu a fost informată în acest sens. A m aflat de la cetățenii care au văzut anunțurile am înțeles că ar fi vorba de niște reparații la CET. Pe de altă parte, este logic să fie efectuate astfel de reparații pe timpul verii”,  a declarat Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești.

Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august
Un oraș din România rămâne fără apă caldă de la 1 august[Sursa foto: PixaBay]

Ploieştenii rămân din 1 august fără apă caldă minim 30 de zile

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a comentat întregul incident pe contul său oficial de Facebook.

Citeste si: Dimineața Nebună: Aspersoarele din Vaslui udă asfaltul, în timp ce vasluienii sunt sfătuiți să consume apa cu porția- AUDIO

  Ploieștiul rămâne fără apă caldă!  Din păcate, s-au adeverit avertismentele pe care le-am făcut în legătură cu gestionarea defectuoasă de către ADI Termo Prahova (asociația formată din Consiliul Județean Prahova și municipiul Ploiești) a problemelor legate de sistemul de furnizare a agentului termic în Ploiești! Iată că, azi, ploieștenii racordați la SACET primesc o primă lovitură: de la 1 august, în apartamentele lor nu va mai curge apă caldă pentru cel puțin 30 de zile! ADI Termo Prahova nu a anunțat nimic oficial. Nepăsarea față de nevoile oamenilor și lipsa de transparență și comunicare ies din nou la suprafață”