Stiri mondene

Un nou scandal de proporții la Eurovision România 2022! Piesa compusă de Costi Ioniță este în pericol să fie descalificată: „Cea mai mare fraudă”

Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată
Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată [Sursa foto: Captură YouTube]
O piesă este în pericol să fie descalificată din concursul Eurovision 2022. Uite despre ce iesă este vorba!

Costi Ioniță își încearcă din nou norocul la concursul Eurovision, însă de această dată cu piesa „România mea”, pentru care a colaborat cu trei voci importante de la noi, mai exact, este vorba de Claudia Pavel, Minodora și Diana Bucșă. Cele trei s-au calificat, sâmbătă seara, în semifinala Eurovision România 2022. Juriul de specialiști a decis ca melodia compusă de Costi Ioniță să meargă mai departe și are mari șanse să ne reprezinte la Torino, în mai. 

Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată
Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată[Sursa foto: Captură YouTube]

Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată

Pe grupurile dedicate concursului au apărut dovezi clare că piesa „România mea”, calificată de juriu, este de fapt o reorchestrație după o piesă de acum 10 ani a lui Costi Ioniță. Regulamentul concursului arată destul e clar faptul că piesele trebuie să nu fie lansate comercial şi/sau interpretate public (integral sau parţial) înainte de 1 septembrie 2021.

După semifinala de sâmbătă seara, fanii Eurovision cer descalificarea piesei. Mia mult, au fost trimise mai multe sesizări pe adresa TVR-ul.

Citeste si: Mihai Trăistariu, despre scandalul pornit după semifinala Eurovision 2022! Artistul critică aspru deciziile juriului: „Am avut o dezamăgire profundă”

„Cea mai mare fraudă, România mea, a trecut de juriul <specialist>, însă încalcă regula precum piesa nu trebuie lansată înainte de 1 septembrie 2021. Această

piesă nu ar fi trebuit calificată în semifinale, ci descalificată.  Alo, TVR! DESCALIFICARE! Să vină Minodora să zică că nu e adevărat, ci doar ni se pare! Nu uitați că Andra a fost descalificată pentru un refren!”, reclamă unul dintre fani, pe grupul Eurovision România, de pe Facebook

Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată
Piesa lui Costi Ioniță, în pericol să fie descalificată[Sursa foto: Captură YouTube]

Este vorba că piesa a fost auzită înainte de 1 septembrie... regula EBU. Nu uita că Andra a fost descalificată pentru un refren, iar aici e mai mult decât un refren...piesa nu e plagiată, că e facută de același om, Costi Forzza, dar nu asta e problema.  Problema e că piesele pentru Eurovision nu trebuie să fie scoase înainte de septembrie anul precedent, și asta e o piesă veche de mai bine de 10 ani, doar pentru că s-au schimbat versurile, piesa tot aceeași îi. Și da, pe motivul că piesa era pe piață de o eternitate, ar trebui descalificată, că nu întrunește regulile concursului”.

Citeste si: VIDEO. Eurovision 2022. Au fost aleşi cei 10 finalişti ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2022

Piesa România Mea trebuie descalificată cât mai repede! Nu este admisibil ca această piesă să meargă mai departe! Totuși juriul pentru ce a fost pus acolo doar ca să jignească și să oprească piesele bune ce ne puteau reprezenta? Sunt curios ce scuză are dl Faur acum? Mai are de lăudat aceasta piesă ce a fost lansată în urmă cu ceva ani? TVR se sesizează cineva?”,  sunt câteva dintre comentariile acide ale fanilor, care cer descalificarea piesei, pe Facebook.