Stiri

Stația din Beiuș care a vândut benzină cu 11 lei litrul, amendată

Stația din Beiuș care i-a determinat pe oameni să stea la coadă pentru benzină, amendată
Stația din Beiuș care i-a determinat pe oameni să stea la coadă pentru benzină, amendată [Sursa foto: Inquam]
Șoferii români s-au așezat la cozi uriașe pentru a alimenta, după ce o benzinărie din Beiuș a vândut carburant la 11 lei litrul.

Foto: Inquam/Octav Ganea 

În seara zilei de 9 martie, mai multe stații de alimebntare din țară s-au umplut! Cozi interminabile s-au format la pompele cu alimentare cu benzină în urma unei informații răspândite ca un bulgăre de zăpadă în mediul online. 

Citeste si: Virgil Popescu: Cred că ce s-a întâmplat ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României

Benzinăria din Beiuș, amendată după ce a stârnit un val de panică în rândul șoferilor români 

O stație de alimentare din Beiuș vindea combustibil cu 11 lei, fapt care i-a făcut să creadă pe români că benzina s-ar putea scumpi din nou. Val de imagini și reacții au curs pe rețelele de socializare despre coada de la benzinării.

Stația din Beiuș care a vândut benzină cu 11 lei litrul, amendată
Stația din Beiuș care a vândut benzină cu 11 lei litrul, amendată[Sursa foto: Inquam]

Ministrul Energiei a făcut apel la calm și responsabilitate într-o postare pe contul personal de facebook, menționând că România are destule rezerve în ceea ce privește carburantul. „Fac un nou apel la calm: nu stați la cozi. Avem suficiente stocuri, deci NU există argumente pentru creșteri nejustificate și explozive ale prețurilor. Să nu ne lăsăm angrenați într-un război hibrid, mai ales în actualul context regional de securitate. Așa cum a anunțat și prim ministrul Nicolae Ciucă instituțiile abilitate vor demara acțiuni ample de control la benzinării pentru că NU VOM PERMITE SPECULA! Să nu intrăm în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a scris Virgil Popescu pe contul sau de Facebook miercuri seara.

În cursul zilei de joi, mai multe benzinării din țară au fost ontrolate și amendate, printre care și celebra benzinărie din Beiuș. Acolo s-a dat o amendă de 35.000 lei și „de asemenea fiind propusă şi semnată şi în acest caz, decizie de încetare a practicilor comerciale incorecte”, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunariu, potrivit Libertatea.

Stația din Beiuș care a vândut benzină cu 11 lei litrul, amendată
Stația din Beiuș care a vândut benzină cu 11 lei litrul, amendată[Sursa foto: Inquam]

În total, protecția consumatorului a dat amenzi în valoare de 370.000 de lei pentru benzinăriile din țară. 

Klaus Iohannis, prima reacțiile după cozile la benzină de ieri seara

Șeful statului a reacționat în cazul scandaului cu benzina. Înainte de participarea la summit-ul european informal de la Versailles, Klaus Iohannis a vorbit despre situația de la benzinăriile din țară. 

„Situația de ieri a pornit de la o singură stație de benzină( MOL, n.r.), dar se pare că informația a fost amplificată artificial. E periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică”, a comentat Klaus Iohannis, potrivit G4Media.