Stiri

Şoferii din România, anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta! Care este condiția și de când intră în vigoare noua măsură: „O facilitate pentru șoferi uituci”

Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta
Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta [Sursa foto: Captură video]
Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta. Când va intra în vigoare noua măsură?!

Autorităţile au stabilit, printr-un ordin al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, că șoferii din România vor fi anunțați prin mail când le expiră rovinieta, începând cu data de 27 aprilie. Facilitatea a fost introdusă pentru a crește încasările la buget și a reduce numărul celor care uită să își înnoiască rovinieta. Condiția este ca șoferii care vor să primească o notificare că le expiră taxa de drum să își lase e-mail-ul atunci când o plătesc.

Citeste si: Cea mai ieftină maşină din lume: Iată cât costă!

Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate, nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă” spune Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta
Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta[Sursa foto: Captură video]

Şoferii pot cere o notificare pentru expirarea rovinietei

Notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile, începând cu 27 aprilie.

Cât timp mai poti circula fără rovinietă valabilă dacă ai fost sancționat

Dacă șoferul fost sancționat pentru circularea pe drumurile publice fără rovinietă valabilă, oamenii legii au la dispoziție două luni pentru a-l informa despre aplicarea amenzii. În tot acest timp, șoferul nu mai poate fi sancționat pentru circularea fără rovinietă valabilă.

Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta
Șoferii din România vor fi anunţaţi prin mail când le expiră rovinieta

„În intervalul de la data săvârșirii contravenției până la data comunicării procesului-verbal de constatare a contravenției nu se pot încheia alte procese-verbale de constatare a contravenției pentru lipsa rovinietei valabile pentru același vehicul”, scrie, concret, în OG 15/2002.

Citeste si: Dimineața Nebună. Pompierii chemați la o intervenție au mers cu mașina defectă. A fost nevoie de intervenția altui echipaj pentru a stinge focul. Audio

Anual, sute de mii de șoferii primesc amenzi cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei pentru neplata rovinietei. Peste 4 milioane de români au fost amendați, din 2015 până în 2021, pentru că nu și-au plătit rovinieta la mașină. De asemenea, în aceeași perioadă, alți aproape un milion de șoferi au fost amendați pentru că nu au plătit taxa de pod de la Fetești.