Stiri mondene

Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă. Ce a declarat Oana Dobrescu pentru o emisiune spaniolă?!

Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă. Ce a declarat Oana Dobrescu pentru o emisiune spaniolă?!
Scandalul Eurovision România, în presa spaniolă  [Sursa foto: Captură Tik Tok ]
Scandalul de la concursul muzical Eurovision 2022 a stârnit un val de reacții în presa spaniolă.

Ediția din acest an la Eurovision a stârnit numeroase controverse, asta după ce Uniunea Europeană de Radio și Televiziune, dar și organizatorii au eliminat mai multe voturi din șase țări, printre care se află și România. Organizatorii evenimentului au anunțat, pe scena de la Torino, că nu a putut fi stabilită conexiunea cu România. În momentul în care Eda Marcus trebuia să apară pe micile ecrane, Mika, unul dintre prezentatorii Eurovision, a spus că țara noastră se confruntă cu probleme tehnice.

Următoarea țară era România. Cu toate acestea, nu am reușit să stabilim legătura și mergem încă o dată la supraveghetorul executiv al Eurovision Song Contest Martin Osterdhal. Martin, te rog, ai putea ține locul României și să ne dai cele 12 puncte”, a spus Mika în direct.

Citeste si: VIDEO: Reacția Edei Marcus când a aflat că nu este lăsată să intre în direct pentru a anunța punctele României: „Nu cred! Nu cred așa ceva”

După ce votul juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii au acordat un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Controversa legată de punctajul acordat de juriul de specialitate la concursul Eurovision 2022 s-a extins inclusiv în presa spaniolă. Despre acest subiect s-a discutat în cadrul unei emisiuni de la o televiziune din Spania, iar corespondentul TVR Oana Dobrescu, a fost invitată să vrobească despre acestă situație. 

Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă
Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă[Sursa foto: Captură video]

„Rezultatele noastre nu au coincis cu rezultatele anunțate în noaptea aceea. Rezultatele trebuiau să fie anunțate de prezentatoarea noastră, dar nu a putut să intre în direct, cu toate că înainte a făcut probe și a funcționat destul de bine. Organzatorii au anunțat că sunt probleme tehnice și că România nu poate să intre să spună rezultatele. Nu au existat probleme tehnice”, a spus Oana Dobrescu, corespondent TVR în cadrul emisiunii din Spania. 

Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă
Scandalul Eurovision din România a ajuns în presa spaniolă[Sursa foto: Captură video]

Cum au reacționat fanii Eurovision din România la vederea imaginilor din presa spaniolă

Imaginile din cadrul emisiunii spaniole au ajuns virale în mediul online, motiv pentru care reacțiile internauților nu au întârziat să apară. 

Citeste si: Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, despre scandalul de la Eurovision: „Votul politic, pe simpatii sau vecinătăţi, nu are legătură cu muzica"

„Ce aș vrea sa mergem în Spania la anul, maxima dramă la televot și anunțarea finaliștilor!”, „Mă simt ca într-o telenovelă”, „Ce dramatic”, sunt câteva din reacțiile internauților.