Stiri mondene

Sărbătoritul zilei de astăzi: Penn Badgley, actorul din ”You”, împlinește 36 de ani

Sărbătoritul zilei de astăzi: Penn Badgley împlinește 36 de ani pe 1 noiembrie 2022
Penn Badgley [Sursa foto: cnn]
Pe 1 noiembrie 2022, Penn Badgley aniversează frumoasa vârstă de 36 de ani. Iată cum și-a început celebrul actor cariera în industria cinematografică!

Penn Badgley sărbătorește pe 1 noiembrie frumoasa vârstă de 36 de ani. El este unul dintre cei mai apreciați actori din întreaga lume și cu siguranță mulți îl cunoașteți după interpretarea rolurilor de expecție Dan Humphrey și Joe Goldberg în serialele care au făcut furori pe Netflix ”You” și ”Gossip Girl”. În plus, deși se bucură de un real succes în industria cinematografică, el este și un muzician desăvârșit.  

Citeste si: Ce filme şi seriale părăsesc platforma Netflix în octombrie 2022

Sărbătoritul zilei de astăzi: Penn Badgley împlinește 36 de ani pe 1 noiembrie 2022
Penn Badgley[Sursa foto: Facebook]

Cum și-a început Penn Badgley cariera în industria cinematografică?

Penn Dayton Badgley s-a născut pe 1 noiembrie 1986, în Baltimore, Maryland. Tatăl său a fost reporter, constructor de case și politician. Badgley a început să joace de la o vârstă fragedă și a lucrat la Teatrul pentru Copii din Seattle. După ce a urmat școala elementară, a studiat la Lewis & Clark College, un colegiu privat de arte liberale.

Citeste si: Netflix anunță un nou serial, bazat pe o poveste reală, ”Supersex”, care prezintă viața starului filmelor pentru adulți Rocco Siffredi

Penn Badgley s-a mutat în California împreună cu mama sa pentru a-și continua cariera în actorie. Și-a început cariera fiind vocea unor posturi de de radio pentru copii și a primit primul său credit în 1999 pentru jocul video „Mario Golf 64”.

Sărbătoritul zilei de astăzi: Penn Badgley împlinește 36 de ani pe 1 noiembrie 2022
Penn Badgley[Sursa foto: Facebook]

A apărut pentru prima dată ca actor într-un episod din popularul serial TV ”Will & Grace” în 1999. A înregistrat un prim succes în actorie în 2001, când a jucat în telenovela ”The Young and the Restless”. Pentru acest rol a primit o nominalizare la categoria „Cea mai bună interpretare într-o serie de zi” de la Young Artist Award.

Penn Badgley a apărut în filmul de comedie pentru adolescenți din 2006 ”John Tucker Must Die”, care a fost un pas important în cariera sa. În anul următor, el a atins succesul actoricesc când s-a alăturat distribuției din serialul pentru adolescenți „Gossip Girl”.

În 2010, a jucat în filmul de succes ”Easy A”, alături de actrița câștigătoare a Premiului Oscar, Emma Stone. De-a lungul anului 2010, a jucat în mai multe filme, inclusiv în ”Greetings from Tim Buckley” (2012); ”Cymbeline” (2014), o adaptare a unei piese de Shakespeare cu același nume; și filmul independent ”The Paper Store” (2016). Penn Badgley s-a alăturat distribuției serialului thriller de pe Netflix „You” în rolul principal masculin în 2018.

5 lucruri interesante despre Penn Badgley

Inițial, Penn Badgley și-a dorit să fie muzician. Celebrul actor a înregistrat o melodie pop, care ulterior nu a fost lansată și pe care a numit-o mai târziu „teribilă” și „o greșeală”.

Citeste si: Când apare serialul You, sezonul 4? Netflix a anunțat data oficială la care debutează noul sezon al serialului ”TU”

Sărbătoritul zilei de astăzi: Penn Badgley împlinește 36 de ani pe 1 noiembrie 2022
Penn Badgley[Sursa foto: Facebook]

Penn Badgley face parte dintr-o trupă. Nedorind să renunțe la visele sale în industria muzicală, Penn Badgley a format o trupă SoundCloud de succes numită MOTHXR.

El este tată vitreg al unui băiețel. Pe lângă fiul său biologic cu soția sa, Domino Kirke, Penn Badgley a devenit tată vitreg al fiului soției sale din căsătoria ei anterioară.

Penn Badgley a fost votat în cadrul revistei ”People” în „Top 25 de frumuseți și sexy la 25 de ani”.

Penn Badgley a părăsit școala când avea 14 ani și a studiat la colegii publice și private după ce a absolvit examenele de competență.