Stiri

Recensământ online 2022! Cum trebuie completat formularul de autorecenzare

 Recensământ online 2022! Cum trebuie completat formularul de auto-recenzare
Recensământ online 2022 
În această perioadă, toți românii trebuie să fie participe la recensământ, fie că o fac online sau prin intermediul primăriilor.

Termenul limită de auto-recenzare este până pe 15 mai și Președintele INS, Tudorel Andrei, a spus într-un interviu pentru Europa Liberă că au fost peste 3,7 milioane de pre-înregistrări pe platformă, iar 3,1 milioane de chestionare au fost finalizate. Timp de două luni de la terminarea auto-recenzării, se vor colecta date de pe teren de la oamenii care nu au avut posibilitatea să completeze formularul online.

Formularul online de autorecenzare poate fi completat aici și trebuie acordată o mare atenție datelor. 

Citeste si: Recensământ 2022. Care este data până la care te poți autorecenza

INS a stârnit contradicții în online. Ce trebuie completat la „locul nașterii”?

Recent, INS a informat pe rețelele de socializare că trebuie acordată o mare importantă atunci când se completează căsuța cu locul nașterii. Locul de nașterii care trebuie precizat în chestionarul online, nu este cel la care locuiești în acest moment, ci domiciliul mamei la momentul nașterii.

„LOCUL NAȘTERII

- La „Locul nașterii” vei lua în considerare locul de reședință al mamei la momentul nașterii tale și nu localitatea unde se afla maternitatea, dacă acestea sunt diferite. Mai exact, dacă mama persoanei recenzate locuia în Ploiești, dar nașterea a avut loc într-o maternitate din București, atunci locul nașterii va fi considerat Ploiești.

- Atunci când locul nașterii nu mai corespunde cu reședința ta actuală și se află în altă localitate din țară, nu uita să completezi și câmpul privind Localitatea componentă sau Satul, altfel nu se deschid întrebările următoare și nu se validează chestionarul.

Completarea chestionarului de recensământ se face ușor dacă întrebările și informațiile ajutătoare din dreptul lor sunt citite cu atenție. De aceea, e util să îți aloci recensământului un timp în care te poți concentra”, transmite INS. 

Cum trebuie completat formularul online pentru recensământul online în 2022?

Prima etapă de recensământ a început! Românii pot completa singuri formularul online pentru recensământ până pe 15 mai. 

„În momentul în care se face click pe butonul de transmitere a formularului are loc criptarea automată și codul de 13 cifre se transforma într-un cod de 40 de cifre care reprezintă un identificator statistic, utilizat exclusiv în scopuri stastistice", a declarat Silvia Pisică – coordonator Recensământ, potrivit  Digi 24.

Citește continuarea aici