Stiri

Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?

Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?
Când vom scăpa de frig? [Sursa foto: Pexels.com]
ANM revine cu prognoza meteo pe următoarele 4 săptămâni. Iată când se vor simți pentru prima dată temperaturi de primăvară în intervalul 6 februarie - 6 martie

Potrivit datelor publicate de Autoritatae Națională de Meteorologie, de săptămâna viitoare revin temperaturile neobișnuit de mari pentru această perioadă. În primele zile ale lunii februarie, țara noastră a trecut printr-un proces de răcire a vremii, cu temperaturi, în general, negative, însă această tendință se va păstra până pe data de 13, când se va încălzi treptat. Iată cum va fi vremea  în intervalul 6 februarie- 6 martie 2023. 

Citește și: Avocaţii lui Alec Baldwin, decizie de ultimă oră. Vor să obţină descalificarea procurorului special în procesul împotriva actorului

Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?
Când vom scăpa de frig?[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Frig cumplit, în România, până pe 10 februarie 2023. Cod galben de vânt şi viscol până luni seară

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Iată la ce trebuie să te aștepți în ceea ce privește prognoza meteo în perioada următoare, potrivit estimărilor ANM

Prognoza meteo în săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.

Prognoza meteo în săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în nord-estul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo până la începutul lunii martie: Când vom scăpa de frig?
Când vom scăpa de frig?[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: VIDEO |Porturile din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic. O maşină în care se aflau doi adulţi şi un copil a rămas înzăpezită

Prognoza meteo în săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în nord-estul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo în săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.