Stiri

Participanții la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, acces gratuit la bicicletele „Stranger Things”

Biciclete
Biciclete "Stranger Things"  [Sursa foto: petean-calin-florin]
Biciclete "Stranger Things" pentru cei acreditaţi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Până la finalul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, pe 26 iunie, participanţii vor avea acces gratuit la 14 biciclete ce amintesc de universul "Stranger Things" cu care se pot deplasa oriunde în Cluj. Cele 14 biciclete sunt plasate în Piaţa Unirii din Cluj, în cadrul unei instalaţii care recreează o parte din atmosfera "Stranger Things". Astfel, cei care vor ajunge acolo au posibilitatea de a se fotografia şi de a fi parte din una dintre scenele serialului.  

Biciclete "Stranger Things" pentru cei acreditaţi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania
Biciclete "Stranger Things" pentru cei acreditaţi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania[Sursa foto: petean-calin-florin]

Ideea a pornit de la nevoia de a avea o variantă de transport alternativ pe parcursul festivalului TIFF, dar şi de a oferi publicului o experienţă Upside Down. Astfel, organizatorii Netflix oferă participanţilor o opţiune verde, integrând şi oportunitatea de a lua contact cu universul "Stranger Things".

Citeste si: TIFF 2022: Actorii selectați la cea de-a 11-a ediție a programului 10 pentru FILM

Reamintim că volumul 1 din" Stranger Things 4" a fost lansat pe 27 mai cu episoadele 401-407, iar finalul epic al sezonului va debuta pe 1 iulie cu episoadele 408 şi 409. 

Festivalul Internaţional de Film Transilvania
Festivalul Internaţional de Film Transilvania[Sursa foto: petean-calin-florin]

Cele mai noi filme distribuite de Independența Film vor rula la TIFF 2022

În perioada 17 iunie, până în 26 iunie 2022, Clujul se va transforma în gazda celui mai așteptat eveniment cinematografic al anului din România- „Festivalul Internaţional de Film Transilvania”. Institutul Cultural Român, partener de tradiţie al TIFF, susţine şi anul acesta secţiunea „Zilele Filmului Românesc”, care cuprinde proiecţii de filme româneşti, workshopuri şi sesiuni de comunicare.  

Participanții la la Festivalul Internaţional de Film Transilvania,  acces gratuit la bicicletele „Stranger Things”
Festivalul Internaţional de Film Transilvania [Sursa foto: petean-calin-florin]

Citeste si: Filmul „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie“ va fi prezentat la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Filmul este o prioritate pentru ICR încă de la înfiinţarea instituţiei, nu departe de momentul în care TIFF punea reflectoarele lumii cinematografice pe Cluj-Napoca.  Era perioada în care noul val de cineaşti români concepea un limbaj proaspăt ce avea să uimească întreaga lume. Chiar dacă ICR nu poate, prin menirea sa, să se implice direct în producţia de film, facem cu încăpăţânare tot ce putem pentru a promova filmele şi pe creatorii lor şi pentru a sprijini evenimentele şi festivalurile de film", afirmă preşedintele ICR, Liviu Jicman.

Citește continuarea aici!