Stiri mondene

Papa Francisc, mesaj după ce Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață! Suveranul Pontif s-a arătat profund întristat de aflarea veștii

Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a
Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a
Papa Francisc s-a declarat profund întristat de moartea Reginei Elisabeta a II-a. Iată ce mesaj a transmis Suveranul Pontif!

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii şi figură emblematică a naţiunii timp de şapte decenii, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunţat joi Palatul Buckingham. Vestea decesului a întrista o lume întreagă. Papa Francisc a declarat joi că este profund întristat de moartea Reginei Elisabeta a II-a și a transmis condoleanțe familiei ei și succesorului său, Regele Charles. Pontiful a deplâns moartea Suveranei pe care a lăudat-o pentru serviciul "neobosit pentru binele" Regatului Unit.

De asemenea, Papa Francisc a lăudat-o și pentru "devotamentul său față de datorie".  

Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a
Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a

Citeste si: Ultimele imagini surprinse cu Regina Elisabeta a II-a în viață! Cum arăta Suverana cu 2 zile în urmă

„Profund întristat să aflu vestea decesului Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, prezint sincere condoleanţe Majestăţii Voastre, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit şi Commonwealth-ului. Mă alătur de bunăvoie tuturor celor care îi deplâng pierderea, rugându-mă pentru odihna veşnică a regretatei regine şi aducând un omagiu vieţii sale de serviciu neîntrerupt pentru binele naţiunii şi al Commonwealth-ului, exemplului său de devotament faţă de datorie, mărturiei sale ferme de credinţă în Isus Hristos şi speranţei ferme în promisiunile sale.(...) În rugăciunea pentru odihna veşnică a răposatei regine şi în a aduce un tribut vieţii sale de serviciu altruist pentru binele naţiunii şi al Commonwealth-ului, exemplului ei de devotament faţă de îndatoriri, mărturiei sale de credinţă de neclintit în Iisus Christos şi speranţei sale ferme în promisiunile lui”, a transmis Suveranul Pontif într-o telegramă adresată noului suveran şi citată de agenţiile internaţionale.

Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a
Papa Francisc, mesaj după moarea Reginei Elisabeta a II-a

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii

Decesul Majestății Sale nu a rămas fără ecou nici în rândul liderilor politici români. Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei regale a Marii Britanii, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, șeful statului apreciind rolul Suveranei în serviciul public al englezilor. 

A murit Regina Elisabeta a II-a
A murit Regina Elisabeta a II-a

Citeste si: Imagini inedite cu Regina Elisabeta a II-a, prezentate într-un documentar lansat de BBC: „Oferă o privire extraordinară în viața Familiei Regale”

„Sincere condoleanțe pentru moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestății Sale, care se întinde pe 7 decenii, a modelat istoria modernă și este un simbol excepțional al loialității și angajamentului față de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic și de familia regală”, se arată în mesajul transmis pe Twitter, de șeful statului.