Stiri

O nouă taxă pentru românii care dețin gospodării! Persoanele care au centrale pe gaz vor plăti mai mulţi bani: „Se va calcula amprenta de carbon ”

O nouă taxă pentru românii care dețin gospodării! Persoanele care au centrale pe gaz vor plăti mai mulţi bani: „Se va calcula amprenta de carbon ”
Autoritățile pregătesc o nouă taxă care va fi obligatorie pentru toate gospodăriile din țară. Iată ce trebuie să știi dacă ai centrale pe gaz!

România va fi obligată să impoziteze fiecare gospodărie, iar taxa va fi calculată în funcție de gradul de poluare pe care aceasta îl generează. Cel care a vorbit despre noua taxă pe care urmează să o plătească fiecare gospodărie din România a fost ministrul mediului, Tanczos Barna. Ministrul a spus că românii vor fi nevoiți să scoată alți bani din buzunar începând cu anul 2027.

Citeste si: Suma uriașă pe care un bărbat a plătit-o pentru locul de parcare la Spitalul Județean de Urgență Cluj-Napoca: „Rușine. Nu am fost acolo în vacanță!”

„În primul și în primul rând, deciziile vizează reducerea emisiilor de carbon în sectorul rezidențial și sectorul de mobilitate. Sectorul rezidențial înseamnă că Fondul social de climă, care se constituie din 2027, se va alimenta prin introducere a unor taxe de carbon la nivelul fiecărui cetățean care locuiește undeva în UE și care, prin încălzirea locuinței sau prin folosirea energiilor emițătoare de dioxid de carbon, poluează. Acest lucru înseamnă că la nivelul fiecărei gospodării se va calcula amprenta de carbon și se vor aplica niște taxe”,  a anunțat ministrul Mediului.

O nouă taxă pentru românii care dețin gospodării
O nouă taxă pentru românii care dețin gospodării

Gospodăriile din România vor fi impozitate

Tanczos Barna spune că Uniunea Europeană vine cu aceste măsuri pentru a scăpa de dependența de gazul rusesc și se pare că aceasta va dispărea doar atunci când nu vom mai folosi gaze naturale.

Citeste si: Legea prin care se schimbă facturile la gaze și energie electrică a fost adoptată! Ce va scrie pe ele începând din toamnă

„Va fi o taxă din 2027 pe care o va plăti fiecare cetățean european, nu este doar România, ci se aplică pentru toate cele 27 de state europene. Spre surprinderea mea, chiar și pe ultima sută de metri, (o parte din statele membre – n.r.) au fost extrem, extrem de ambițioase și nu a vrut să audă nimeni nicio secundă despre eliminarea acestor taxe noi, în ciuda discuțiilor și a obiecțiunilor și în ciuda situației actuale, în ciuda războiului. Filozofia Comisiei este că putem scăpa de presiunea Rusiei și putem scăpa de expunerea totală la Rusia sau la gazele rusești doar prin eliminarea totală a gazului din balanța energetică. Și nu prin schimbarea furnizorului, ci prin eliminare a gazului din balanță”, a mai declarat Tanczos Barna