Stiri mondene

Noi detalii în cazul Cambridge Analytica. Mark Zuckerberg, dat în judecată: „Dovezile arată că a fost implicat personal”

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, dat în judecată de procurorul general din Washington.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. [Sursa foto: Captură YouTube]
Celebrul co-fondator de la Facebook, Mark Zuckerberg, a fost dat în judecată de procurorul din Washington DC, Karl Racine.

Mark Zuckerberg a fost dat în judecată de către procurorul din Washington DC, Karl Racine, pentru înșelăciune și încălcarea unei legi privind protecția consumatorilor, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica. Este pentru a doua oară când procurorul încearcă să îl includă pe co-fondatorul Facebook în procesele în justiție legate de utilizarea unor cantități masive de date strânse pe această rețea de socializare.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, dat în judecată de procurorul general din Washington.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Ce este Builder Bot, tehnologia impresionanta testata de Mark zuckerberg

„Dovezile arată că Mark Zuckerberg a fost implicat personal în eșecul Facebook de a proteja confidențialitatea și datele utilizatorilor săi, ducând direct la incidentul Cambridge Analytica. Încălcare a securității fără precedent a expus zeci de milioane de informații personale ale americanilor. Acest proces nu este doar justificat, ci și necesar și trimite un mesaj că liderii corporațiilor, inclusiv directorii executivi, vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor”,  a declarat procurorul american, Karl Racine.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, dat în judecată de procurorul general din Washington.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg[Sursa foto: Captură YouTube]

Mark Zuckerberg, acuzat de înșelăciune

În luna martie, co-fondatorul Facebook  a fost chemat ca martor în procedura inițiată în 2018 și care vizează rețeaua Facebook. Curtea Supremă a Washington DC a respins cererea acuzării co-fondatorului Facebook.

Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în 2018, când a fost dezvăluit modul în care această companie britanică a folosit datele personale a zeci de milioane de utilizatori ai Facebook, fără știrea acestora. Datele au fost folosite pentru desfășura campanii publicitare ţintite masive cu scopul de a influența alegătorii britanici și americani.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, dat în judecată de procurorul general din Washington.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: Dimineața Nebună. Matinalul Cosmin, supărat pe Mark Zuckerberg. Ce l-a deranjat? Audio

Potrivit informațiilor din dosar, datele au fost folosite pentru elaborarea unui program folosit pentru orientarea votului alegătorilor americani în favoarea lui Donald Trump în timpul campaniei prezidențiale din 2016.

Grupul Meta, compania-mamă a Facebook, Instagram şi Whastapp, precum şi Google (Youtube) au înfiinţat ulterior sisteme de raportare şi verificare a faptelor dedicate alegerilor, în special prin parteneriate cu mass-media.