Stiri

Neymar nu a mers la înmormântarea lui Pele. Starul a fost aspru criticat: „Ca fotbalist al Braziliei, era obligat să vină”

neymar
Neymar, criticat dur pentru că nu a venit să își ia rămas bun de la Pele  [Sursa foto: Instagram ]
Neymar a fost aspru criticat pentru că nu a venit la înmormântarea „regelui fotbalului”.

Vestea tragică a morții lui Pele, o legendă a fotbalului, a zguduit întreaga lume. ”O Rei” s-a stins la data de 29 decembrie, la vârsta de 82 de ani, după o luptă lungă cu cancerul. Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Pele a fost depus luni la stadionul din Vila Belmiro (Santos), unde admiratorii fotbalistului au venit pentru a aduce un ultim omagiu.

Citește și: Pele a murit! Sunt decretate trei zile de doliu național în Brazilia

Printre persoanele la care nu s-ar fi așteptat nimeni că o să lipsească de la înmormântarea lui Pele se numără Neymar. Starul celor de la Paris Saint Germain nu a ajuns să își ia rămas bun de la legenda fotbalului, iar în locul lui s-a prezentat chiar tatăl său. Decizia a fost criticată de fanii lui Neymar, în special de jurnaliști.

neymar
Neymar a trimis o coroană cu flori la sicriul lui Pele [Sursa foto: Captura Video]

Brazilienii l-au criticat pe Neymar, după ce nu s-a prezentat la înmormântarea lui Pele

Jose Luiz Datena, prezentatorul emisiunii Brasil Urgente, a mărturisit în direct că Neymar ar fi putut să își ia liber și să ajungă la înmormântare, dacă chiar și-ar fi dorit acest lucru. Prezența lui Neymar la înmormântare ar fi fost importantă pentru imaginea fotbalului brazilian.

„Dacă Neymar ar fi vrut să se învoiască, ar fi putut să vină. Îi era foarte ușor să pună presiune pe cei de la PSG să îl lase să vină aici. Nu l-ar fi costat nimic. Pentru petreceri s-a învoit de multe ori, așa că de ce să nu le ceri celor de la PSG să îți iei adio de la Pele? Cred că Neymar, ca fotbalist al Braziliei, era obligat să vină la sicriul lui Pele și să își ia la revedere.

Ar fi fost important pentru fotbalul brazilian. Ar fi fost o imagine care ar fi ajutat fotbalul brazilian, plin de personaje care au uitat de unde au plecat. Sunt atât de îndepărtați de popor, de aia nu au mai câștigat o Cupă Mondială de 20 de ani”, a declarat prezentatorul TV, în direct.

neymar
Neymar și Pele, în cadrul unei discuții în mediul online[Sursa foto: Captura Video]

Mesajul transmis de Neymar, în memoria lui Pele

Precum mulți alți fotbaliști, Neymar a trimis o coroană cu flori pentru a fi așezată lângă sicriul legendarului fotbalist. Pe pagina sa de Instagram, celebrul fotbalist a postat un mesaj emoționant în memoria lui Pele.

Citește și: Lionel Messi, mesaj emoționant după ce a fost desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din Quatar: „Mi-am dorit atât de mult încât nu am căzut”

Înainte de Pelé, „10” era doar un număr. Am citit acea frază undeva, la un moment dat în viața mea. Dar acea propoziție, frumoasă, este incompletă. Aș spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment.

El a dat glas celor săraci, negrilor și mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul și Brazilia și-au ridicat statutul datorită Regelui! A dispărut, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!”, este mesajul postat de Neymar, imediat după ce a aflat de moartea lui Pele.