Stiri

NEVERSEA: Peste 80 de persoane nu au fost lăsate să intre la festival. Au fost găsite substanţe interzise asupra lor

Peste 80 de persoane nu fost lăsate să intre la Neversea
Peste 80 de persoane nu au fost lăsate să intre la Neversea [Sursa foto: NEVERSEA]
Peste 80 de persoane au fost împiedicate să participe la festivalul Neversea după ce au fost găsite substanţe interzise. Bilanțul anunțat de polițiști!

Pe parcursul festivalul Neversea, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, au oprit din a participa la eveniment peste 80 de persoane, ca urmare a constatării săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri.

„În acest sens, au fost ridicate cinci comprimate ecstasy, trei comprimate MDMA, zece ţigări, care ar fi conţinut cannabis, două pliculeţe transparente autosigilante, care ar fi conţinut substanţă cristalină, două pliculeţe care ar fi conţinut o substanţă cu miros specific de cannabis, precum şi alte pliculeţe cu substanţe. 

În ceea ce priveşte ordinea publică, jandarmii au intervenit în 33 situaţii, pentru a sancţiona consumul de băuturi alcoolice, provocare de scandal pe drumurile publice şi refuz de legitimare, în exteriorul locului de desfăşurare a festivalului. Valoarea acestor sancţiuni a fost de 6.800 de lei”, au anunţat IPJ Constanţa.  

Peste 80 de persoane nu au fost lăsate la Neversea
Peste 80 de persoane nu au fost lăsate la Neversea[Sursa foto: NEVERSEA]

Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru weekendul 16-17 iulie 2022 în București

Peste 1.000 de persoane au primit îngrijiri medicale

În cele patru zile ale festivalului peste 1.000 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, acestea acuzând, printre altele, afecţiuni cardiace, diverse traumatisme şi intoxicaţii din cauza consumului excesiv de alcool.

Peste 80 de persoane nu fost lăsate la Neversea
Peste 80 de persoane nu au fost lăsate la Neversea[Sursa foto: NEVERSEA]

Citeste si: Delia Matache, despre show-ul de la Neversea! Artista, emoții mari pe scena festivalului: „View-ul de pe scenă este absolut minunat”

„Echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor aflate la cele două posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi de cel al Unităţii de Primiri Urgenţe Constanţa au acordat sprijin participanţilor, în următoarele situaţii: 53 cazuri intoxicaţii (consum excesiv de alcool), 28 cazuri afecţiuni cardiace, 191 cazuri traumatisme, 25 cazuri arsuri, 21 cazuri lipotimii, alte 850 cazuri cu afecţuni medicale diverse (zgârieturi, escoriaţii, plăgi minore, administrare tratament pentru afecţiuni cronice sau acute etc.). În  nouă situaţii (traumatisme şi diverse probleme medicale) a fost nevoie de investigaţii medicale de specialitate, astfel că  opt adulţi şi un minor au fost transportaţi la spital”, a mai precizat IPJ Constanţa. 

De asemenea, în zona festivalului, jandarmii au identificat un cetăţean nigerian căruia îi expirase perioada de şedere legală în România, el fiind preluat de reprezentanţii de la Inspectoratul General pentru Imigrări.