Stiri

Moment neașteptat la biserica din Bucov, de Rusalii! Zeci de oameni au leșinat la slujba de sfințire unde se afla și Patriarhul Daniel

Zeci de oameni au leșinat la o slujbă de sfințire
Zeci de oameni au leșinat la o slujbă de sfințire [Sursa foto: Captură video]
Zeci de credincioși au leșinat în timp ce se îmbulzeau pentru a vedea cum Patriarhul Daniel sfințește lăcașul de cult.

Sărbătoare cu înghesuială la biserica din comuna Bucov, în Prahova. Sute de credincioşi au vrut să fie prezenţi la slujbă, mai ales că Patriarhul Daniel a sfinţit noua biserică. Credincioșii au venit din toate colțurile țării pentru a participa la slujba din a doua zi de Rusalii, atrași mai ales de povestea emoționantă a lăcașului de cult, distrus de trei ori și acum reclădit a patra oară.

Zeci de oameni au leșinat la o slujbă de sfințire
Zeci de oameni au leșinat la o slujbă de sfințire[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: VIDEO: Panică la un festival de tradiție din Cluj! Un bărbat a fost atacat de un bou, în mijlocul reprezentațiilor de Rusalii

Enoriaşii au putut intra şi în altar cu această ocazie, dar testul de rezistenţă a fost la intrarea în biserică. Din cauza căldurii, zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Creștinii au stat la cozi kilometrice pentru a intra în altar, iar preoții au fost nevoiți să îi liniștească pe cei care nu mai aveau răbdare să-și aștepte rândul.

Citeste si: VIDEO: Justin Bieber, nevoit să-și anuleze concertele! Artistul are jumătate de față paralizată: „Este destul de grav. Sper că mă înțelegeți”

Românii au avut două zile libere de Rusalii

Anul acesta românii au avut parte de Rusalii de două zile libere, este vorba de datele de 12 și 13, care au desemnat ziua de duminică, respectiv luni. Cei care și-au dorit să plece într-o mică vacanță la început e vară au avut parte de un weekend prelungit, astfel că mulți s-au îndreptat către mare sau munte.