Stiri

Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, crtică juriul ucrainean pentru că nu a acordat puncte reprezentanţilor Poloniei şi Lituaniei: „Este o rușine”

Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, crtică juriul ucrainean pentru că nu a acordat puncte reprzentanţilor Poloniei şi Lituaniei: „Este o rușine”
Ucraina a câștigat Eurovision 2022 [Sursa foto: Facebook]
După finala Eurovision 2022, Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, a crticat juriul din ţara sa că nu a acordat puncte reprezentanţilor Poloniei şi Lituaniei.

Finala Eurovision a venit cu o serie de controverse! Ministrul Culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat pe Twitter că juriul ucrainean nu trebuia să dea zero puncte pentru reprezentanții Poloniei și Lituaniei. Oficialul este de părere că Regatul Unit nu merita 12 puncte. 

„Drag popor din Polonia şi Lituania, să dăm ţărilor voastre 0 puncte de la juriul din Ucraina la Eurovision este o adevărată ruşine. Aţi obţinut 12 puncte de la ucraineni.

Vă suntem etern recunoscători vouă, victoria noastră este comună: la Eurovision, învingem împreună duşmanul. Acest lucru nu reflectă în niciun caz atitudinea noastră faţă de voi, cei mai apropiaţi prieteni în Europa", a spus sâmbătă ministrul culturii Oleksandr Tkachenko.

Citeste si: Kalush Orchestra scoate la licitaţie trofeul Eurovision 2022. Cu banii obţinuţi, vor ajuta armata ucraineană: „Gestul nostru îi va motiva”

Ministrul Culturii din Ucraina, Oleksandr Tkachenko, crtică juriul ucrainean pentru că nu a acordat puncte reprzentanţilor Poloniei şi Lituaniei: „Este o rușine”
Ucraina a câștigat Eurovision 2022[Sursa foto: Facebook]

În urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino, Ucraina, reprezentată de  Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”.

Juriul din partea Moldovei, 0 puncte pentru România

Şi la Chişinău au fost nemulţumiri în privinţa juriului naţional care nu a acordat niciun punct României. Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a acuzat juriul de la Chișinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.

Juriul din partea Moldovei, 0 puncte pentru România
România s-a clasat pe locul 18 în marea finală Eurovision 2022. [Sursa foto: Facebook]

Citeste si: VIDEO: Reacția Edei Marcus când a aflat că nu este lăsată să intre în direct pentru a anunța punctele României: „Nu cred! Nu cred așa ceva”

„Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România", făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României. 

Wrs a reprezentant România cu melodia „Llamame”