Stiri

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD: „Am primit 5 întrebări dacă doresc ”ceva” să mă simt bine. Unde sunt cele 2.000 de forţe de ordine?”

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD
Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD [Sursa foto: Untold]
O tânără de 27 de ani a povesitit în mediul online întreaga experiență pe care a trăit-o la festivalul UNTOLD. Ce confesiuni a făcut participanta și ce mesaj le-a transmis părinților?!

Cel mai în vogă festival de muzică din România, UNTOLD, și-a închis porțile duminică seara, 7 august. Pe lângă muzică bună, distracție, sunt însă și unele situații mai puțin plăcute. Deși au fost detașate mii de forțe de ordine pentru a menține siguranța evenimentului, se pare că nimeni nu a văzut nimic în neregulă. Însă unii dintre cei care au mers la Cluj să se distreze au plecat de acolo cu o experiență neplăcută.

O tânără de 27 de ani a povestit pe rețelele sociale că regretă experiența UNTOLD. Participanta spune că se poate intra la festival cu droguri pentru că nici oamenii de la firma de securitate privată şi nici jandarmii nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui. Spre surprinderea tuturor, printre cei care ajung să consume substanţe interzise se numără şi mulţi copii. Tânăra face un apel către părinți să nu-și mai trimită copiii neînsoțiți la Untold. Mai mult, aceasta a ținut să le transmită părinților că atunci când își trimit copiii la festivaluri să se gândească de două ori.

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD
Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD[Sursa foto: Untold]

Citeste si: Balconul unui apartament scos la închiriere pentru Untold 2022, viral pe internet! Glume pe seama proprietarului: „Cu loc de parcare inclus?”

„Aş dori să vă împărtăşesc experienţa Untold 2022 și consider că lumea ar trebui informată cu privire la acest festival mizerabil din punctul meu de vedere! Am 27 de ani și anul acesta prietenele mele m-au convins să vin și eu la Untold. Zis și făcut am ajuns vineri în Cluj și a început povestea... Totul a început la acces unde toată lumea se forfotea să își ascundă ba băutura, ba drogurile prin pantaloni pentru că urma să intrăm în magicul Untold. Agitație degeaba, firma de pază pur și simplu a dat cu o chestie de detectare de metale și atât. Puteam să bag kilograme de droguri, nimeni nu a verificat ce am în ghiozdan sau în geantă... Jandarmii stăteau cu mâinile în sân și ba povesteau, ba erau pe telefoane prea ocupați pentru a verifica pe cineva...

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD
Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD[Sursa foto: Untold]

Am început să ne plimbăm până când a început nebunia în jurul orelor 22... Am luat scenele la rând până am ajuns pe Main stage și am fost nevoită să merg la baie unde, surpriză, în băi era plin de plicuri, puștani fumau iarbă chiar pe scările de la urcare spre băi, picior de polițist sau jandarm nu am văzut... Ei sunt ocupați să stea la poze... Dezgustare totală! Mergem mai departe, iar aici am trăit ceva inimaginabil! Sala polivalenta sau mai bine zis sala drogurilor am dedus eu... Am ajuns înăuntru, cald bine, lumea fuma nestingherită în sală, ba mai mult în aproximativ 30 de minute am primit 5 întrebări dacă doresc ceva să mă facă să mă simt bine....

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD
Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD[Sursa foto: Untold]

„Am 27 de ani, știu să mă distrez și fără droguri însă nu vă mai trimteţi copiii la Untold!”

Citeste si: Exclusiv. Edy Chereji, amintiri de la prima ediție de Untold în studioul Radio Impuls: „Ne chinuiam de atunci să gândim pe termen lung”. Audio

La fel picior de om al statului nu am văzut erau doar cei de la SMURD pentru a-i căra pe cei ce leşină.... Am urcat la baie... Eram foarte mirată de ce sunt cozi aşa mari la baie. După, am înțeles.... La baie se intra în grup dura până își preparau delicatesele, nu auzeai nimic în afară de trasul nasului... Ba mai mult o puștoaică care nu cred că avea mai mult de 15 ani se chinuia să rupă o pastilă în două alături de alte două fete la fel de mici chiar în faţa oglinzii fără să se ascundă... Am rămas profund degustată, m-am întors. Nu înainte de a fi întrebată de o fata dacă nu vreau o linie și am plecat direct spre ieșire! Știu să mă distrez și fără droguri însă nu va mai trimteţi copiii la Untold! Este aproape imposibil, la cât de ușor se procură drogurile, să nu fie tentați să le consume. Unde mama mă-sii sunt cele 2.000 de forţe de ordine? La intrare, vreo 10, iar restul la maşină, "maimuțoi" de poze. În sala aia se vând droguri ca la magazin, de băi nu mai vorbesc. Pentru a vă convinge mergeți sus în bai și vedeți ce găsiți în coş sau chiar pe jos plicuri și doar plicuri... Degustare totală, aşa NU, nu am copii dar copii mei nu o să calce la Untold niciodată! Părinții care își trimit copiii singuri la Untold sa se gândească de 2 ori înainte!!!!",  este mesajul scris de tânăra de 27 de ani.

Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD
Mărturia unei tinere, participantă la festivalul UNTOLD[Sursa foto: Untold]

Ministerul de Interne a trimis 2.000 de oameni, poliţişti, jandarmi, precum şi ofiţeri de la Brigada Antidrog, la Cluj pentru a se asigura că nu vor exista incidente nefericite precum cel de la SAGA Festival acolo unde un tânăr a murit ca urmare a consumului de droguri.