Stiri

La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021? Anunţ oficial

La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021
La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021? [Sursa foto: La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021?]
Ziua naţională a României va fi marcată în Bucureşti cu tradiţionala paradă militară. Iată la ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021!

La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021?  Pe 1 decembrie, românii sărbătoresc ziua naţională şi, la fel care în fiecare an, în capitală se va desfăşura o paradă militară. Însă din cauza situaţiei epidemiologice actuale, festivitatea va avea loc într-un format restrâns. 

La ce oră începe parada militară pe 1 decembrie 2021, de Ziua Naţională a României? 

Militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre şi aeriene, vor participa în acest an la parada militară din Bucureşti, cu ocazia zilei naţionale a României.

Ceremonia, care se va desfăşura într-un format mai mic decât în mod obişnuit, în Piaţa Arcul de Triumf, va începe la ora 11:00, cu intonarea imnului național și executarea a 21 de salve de tun.

 Ministerul Apărării a precizat că evenimentul va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării sale, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, scrie digi24.ro. 

La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021
La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021?[Sursa foto: La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021?]

 După intonarea imnului naţional şi executarea celor 21 de salve de tun, preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, urmând apoi păstrarea unui moment de reculegere. 

La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021
La ce oră începe parada militară de 1 Decembrie 2021?

 MAPN a mai precizat că mai mulţi reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns. De asemenea, în toate instituţiile militare din ţară va fi arborat steagul României, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. 

 1 decembrie a devenit ziua naţională a României pe 1 august 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990. Ziua de 1 Decembrie a devenit o zi de sărbătoare națională după unirea României cu Transilvania.