Stiri

Intrare gratuită, marți, la muzeul Antipa, pentru românii care au nume de animale: „O călătorie imaginară în jurul lumii”. Val de glume în online

Intrare gratuită, marți, la muzeul Antipa, pentru românii care au nume de animale
Intrare gratuită, marți, la muzeul Antipa, pentru românii care au nume de animale [Sursa foto: Facebook / Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”]
Cu ocazia Zilei Naționale a Animalelor, Muzeul Antipa oferă intrare gratuită celor care au nume de animale. Mesajul transmis de instituție!

Cu ocazia Zilei Naționale a Animalelor, cei care poartă numele unui animal vor avea intrare gratuită marți, 4 octombrie, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa" din București, în intervalul 10.00- 20.00, a anunțat instituția. Vizitatorii trebuie să prezinte un act de identitate valabil, care să probeze că poartă un astfel de nume. Această zi specială are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale în natură și în viața oamenilor. 

In expoziția permanentă de la Muzeul Antipa, publicul poate descoperi cca. 2 milioane exemplare de nevertebrate și vertebrate (actuale si fosile) provenind din România și din diverse zone geografice, care fac din Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, reprezentând cea mai importantă sursă de documentare pentru cercetarea zoologică românească.

Intrare gratuită, marți, la muzeul Antipa, pentru românii care au nume de animale
Intrare gratuită, marți, la muzeul Antipa, pentru românii care au nume de animale[Sursa foto: Facebook / Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”]

Citeste si: Dimineața Nebună: Un senator a intrat cu calul în Parlament! Cum și-a explicat gestul: „Dacă pisicile și câinii au voie, eu de ce nu pot intra cu animalul meu?”

„Vă așteptăm marți, 4 octombrie 2022, la Muzeul Antipa, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor! Cu acest prilej, vă anunțăm că toți vizitatorii care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoarelor au acces gratuit în expoziția permanentă! Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu și să participați la o călătorie imaginară în jurul lumii, însoțiți bineînțeles de animalele preferate de la Muzeul Antipa”, anunță reprezentanții muzeului pe pagina de Facebook.

Val de glume și reacții ale internauților în urma inițiativei de ziua animalelor 

În urma postării celor de la Muzeul Antipa, internauții au luat cu asalt postarea și au glumit pe seama inițiativei celor de la Muzeul Antipa. 

„Eu oricum am interzis că le zboară oasele pe acolo...”, „Avem program? Se intră pe specii? Nu de alta, dar sunt o mulțime de animale de pradă pe aici”, „Am primit invitația...îmi iau zborul...”, „Se pun și păsările? Mici. Bunica soțului e Rățușcă. Avem șanse toată familia?”, „La ce sa mergem? Sa ne întrebe aia de ce împingem asa, ca animalele? Nu de alta, dar nu as ști ce sa răspund...”, „Interesat sa intru cu Caprele și Berbecii deodată! Nu vreau sa fiu păcălit de Vulpe, Ursu sau alte vietăți mai inteligente”, au fost câteva dintre comentarii. 

Detalii despre Ziua Mondială a Animalelor 

Ziua Mondială a Animalelor are loc în ziua în care se sărbătorește și Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor. Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este  de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob.”

 Ziua Mondială a Animalelor 
Ziua Mondială a Animalelor [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ruby, despre iubirea față de animale: „Să știi că în casă animăluțele sunt șefele”

Aceasta zi a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann care a organizat prima Zi Mondială a Animalelor pe 24 martie 1925 la Palatul Sporturilor⁠ din Berlin. Evenimentul a fost programat inițial pentru data de 3 octombrie, pentru a se alinia cu sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al ecologiei, cu toate acestea, locul nu a fost disponibil în acea zi. Evenimentul a fost mutat pe 4 octombrie, pentru prima dată în 1929. 

Citește continuarea aici.