Inedit

În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope, serialul momentului de pe Netflix?

În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope, serialul momentului de pe Netflix?
În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope [Sursa foto: Facebook]
Kaleidoscope este serialul momentului de pe Netflix, fiind primul serial cu episoade ce pot fi vizioane în mod aleatoriu.

Kaleidoscope tocmai s-a lansat pe Netflix și are un mecanism inedit. Fiecare episod reprezintă o culoare și fiecare episod poate fi vizionat în ordine aleatorie, astfel că, există mai multe variante ale serialului. Dar titlul emisiunii se referă și la un dispozitiv care amestecă și potrivește culorile pentru a forma noi modele, ceea ce Kaleidoscope îi și încurajează pe spectatorii săi. Cum? În afară de episodul „White”, conceput ca finalul sezonului de opt episoade, Kaleidoscope poate fi vizionat în orice ordine – sau după cum spune Netflix, „ordinea în care vizionează episoadele le va afecta punctul de vedere asupra poveștii, personajelor și întrebările și răspunsurile din

centrul furtului”.

Citește și: A apărut „Kaleidoscope”, primul serial care poate fi vizionat în orice ordine. Este o premieră pentru Netflix

Care este ordinea în care se poate viziona Kaleidoscope 

Fiecare selecție de episoade va oferi spectatorilor o experiență diferită de vizionare a emisiunii. Însă câte moduri diferite de a viziona Kaleidoscope există?

Dacă vei urma regulile și vei lăsa White pentru final, sunt 5, 040 de posibile combinații cu cele șapte episoade.

Cei care nu vor respecta regulile și nu vor lăsa White pentru final, vor avea 40,320 de moduri de a vizualiza Kaleidoscope. Trebuie să știi însă că nu există o modalitate unică de a viziona serialul.

În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope, serialul momentului de pe Netflix?
În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope[Sursa foto: Facebook]

Un articol din Vulture sugerează că o variantă de vizionare ar fi: „Roșu”, urmat de „Galben”, „Violet”, „Verde”, „Albastru”, „Portocaliu”, „Roz” și apoi „Alb”. Fiecare episod se deschide cu un narator care stabilește ceea ce urmează, ceea ce creează un sentiment că orice episod ar putea fi primul. Începând cu „Roșu”, un episod care se desfășoară imediat după atacul central descris în „ White”, finalul intenționat, s-ar putea să te întrebi cine sunt acei oameni și ce fac ei. 

Urmăriți povestea cronologic 

O variantă de vizionare ar fi să urmăriți Kaleidoscope în ordine cronologică. Astfel, ordinea episoadelor este: “Violet,” “Green,” “Yellow,” “Orange,” “Blue,” “Red,” “Pink,” “White”. 

În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope, serialul momentului de pe Netflix?
În ce ordine ar trebui să vizionezi Kaleidoscope[Sursa foto: Facebook]

Intriga serialului se întinde pe 24 de ani, iar această cale îi duce pe spectatori de la începutul poveștii până la sfârșitul ei. În inima se află un conflict între hoțul maestru Leo Pap (Giancarlo Esposito) și Roger Salas (Rufus Sewell), șeful unei companii de securitate ale cărei acțiuni includ un seif al unei bănci ultrahigh-tech în inima Manhattanului. Din motive personale, Leo adună o echipă de (cel puțin) cinci infractori, fiecare cu propria sa zonă de expertiză, pentru a-l scuti pe Leo de obligațiuni la purtător negarantate de 7 miliarde de dolari – la fel ca în Die Hard, după cum subliniază un personaj. 

Urmărește povestea invers 

Acesta ar putea fi un mod și mai radical de a viziona Kaleidoscope. Acolo unde vizionarea în ordine aleatorie clarifică unele mistere mai devreme decât altele, această abordare maximizează confuzia. Începând cu șase luni după evenimentele din „White”, vei vedea personajele moarte doar pentru a renaște un episod mai târziu. Veți vedea personaje împărțind paturile între ele doar pentru a realiza că au făcut schimb de parteneri la un moment dat. Și nu veți afla de ce Leo este atât de hotărât să-l doboare pe Roger până la sfârșitul penultimului episod (din nou, presupunând că veți păstra „Alb” pentru final). Bătrânii devin tineri (cu ceva asistență CGI)! Cei mici devin copii sau dispar cu totul din poveste!