Stiri mondene

Fotbalist de top de la Chelsea, prins sub dărâmături in urma cutremurului din Turcia! Cum a fost găsit sportivul după ore de căutări febrile

Christian Atsu gasit intre daramaturile din Turcia
In ce stare se afla Christian Atsu dupa ce a fost gasit sub daramaturi in urma cutremurului devastator din Turcia [Sursa foto: Profimedia]
Bilantul mortilor in urma cutremurului devastator din Turcia a ajuns la aproape 15 000 din care 12 000 au murit pe teritoriul turc si aproape 3000 pe cel sirian.

Turcia trece prin momente grele după ce ratal morților și a răniților creste de la zi la zi în urma cutremurului de luni dimineața. O parte din teritoriul Turciei este în ruine după dezastrul provocat de seism. Încă mai sunt oameni sub daramanturi, iar căutările nu încetează, voluntari și oameni specializați sunt la datorie. Rata morților a ajuns aproape de 15 000 de oameni potrivit autorităților din Turcia și Siria.

Christian Atsu prins sub daramturile din Turcia dupa cutremurul devastator

Fayçal Moqdad, ambasador ONU, a spus că autoritățile vor scotoci peste tot sub dărâmături în urma seismului devastator de pe 6 februarie 2023 și a replicilor sale.

Christian Atsu, un fost jucător de la Newcastle United și Chelsea, a fost dat dispărut, însă la câteva ore după producerea seismului, fotbalistul a fost găsit în viață printre dărâmături.

Jucătorul se afla sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite și avea rani la piciorul drept. Mai mult, Christian Atsu a fost găsit și cu probleme de respirație. Mai mulți colegi de echipa ai lui Christian se aflau și ei sub dărâmături, însă au reușit să se salveze singuri. Este vorba despre Onur Ergün and Burak Oksuz.

Puteai să spui doar Tatăl Nostru!". Primele declarații ale studenților români care se aflau în Turcia, în timpul cutremurului devastator
Puteai să spui doar Tatăl Nostru!". Primele declarații ale studenților români care se aflau în Turcia, în timpul cutremurului devastator

Citește și: ”Scoate-mă de aici”. Imagini sfâșietoare după seismul din Turcia. O fetiță de 7 ani i-a salvat viața fratelui ei cu propriul corp. Timp de 17 ore au stat sub dărâmături- VIDEO

Mii de familii din orasul turc Gaziantep au ramas fara locuinte si prefera sa se plimbe pe strazi din temperaturilor scazute

 În oraşul turc Gaziantep, lovit de cutremur, temperaturile au scăzut la -5 grade Celsius joi dimineaţa. În ciuda frigului, mii de familii, prea speriate sau împiedicate să se întoarcă la casele lor, locuiesc în maşini şi corturi improvizate, anunţă AFP.

Părinţii se plimbă pe străzile din Gaziantep, oraş în apropierea epicentrului cutremurului care a lovit ţara luni şi al cărui bilanţ a deceselor a depăşit 15.000, purtându-şi în braţe copiii înveliţi în pături pentru a se încălzi de frigul din corturi. 

"Când ne aşezăm, este dureros şi mi-e frică pentru toţi cei blocaţi sub dărâmături", a spus Melek Halici, care urmăreşte salvatorii lucrând până târziu în noapte.

"O să ajungem la cort, dar nu vreau", adaugă ea, ţinându-şi fiica de doi ani în braţe. "Nu suport frigul, la fel cum nu pot suporta gândul de a mă întoarce în apartamentul nostru".

Autorităţile oraşului au interzis revenirea a mii de locuitori în clădirile care sunt încă considerate prea riscante din cauza replicilor. 

În jurul Halicis, fumul de la zeci de incendii umple aerul nopţii. Supermarketurile oferă familiilor paleţi de lemn pentru a le arde.

Dintre supravieţuitori, unii s-au refugiat la vecini sau rude. Alţii au părăsit regiunea. Dar mulţi nu au unde să meargă.

Sălile de sport, moscheile, şcolile şi alte magazine îi găzduiesc. Dar paturile sunt puţine, iar mii de oameni îşi petrec nopţile înghesuiţi într-o maşină al cărei motor continuă să funcţioneze şi să elibere puţină căldură, potrivit AFP.