Stiri

Felicitări de Sfânta Maria 2022: Cele mai drăguţe urări şi imagini cu La mulţi ani!

Felicitări de Sfânta Maria 2022
Felicitări de Sfânta Maria 2022
Felicitări de Sfânta Maria 2022: Iată câteva dintre cele mai frumoase felicitări și urări cu această ocazie specială, pe care să le trimiți persoanelor dragi.

Felicitări de Sfânta Maria 2022: În fiecare an, pe 15 august, creştin-ortodocşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. În acest an, Adormirea Maicii Domnului va pica luni, și cum este declarată sărbătoare legală, ziua va fi liberă. Astfel, începând de sâmbătă, românii vor intra în minivacanța de Sfânta Maria. Românii obișnuiesc să trimită mesaje de felicitare și urări către cei care poartă numele fecioarei Maria, dar sărbătoarea amintește de trecerea la cele veșnice a Maicii Domnului, în timp ce nașterea Sfintei Fecioare va fi abia pe 8 septembrie. 

Felicitări de Sfânta Maria 2022:
Felicitări de Sfânta Maria 2022:

Felicitări de Sfânta Maria 2022

- O zi frumoasă este ziua numelui tău! Să te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani Maria!

– De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc si împlinirea tuturor dorințelor. Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. La mulți ani!

– Să ai o zi frumoasă și să te bucuri de numele pe care îl porți. Să fii fericită, iubită și bucuroasă. La mulți ani de Sfântă Maria!

- „Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine.

Felicitări de Sfânta Maria 2022
Felicitări de Sfânta Maria 2022

– În această zi specială, îți transmit cele mai sincere urări. Să ai o viață plină de lucruri bune, iar Sfânta Maria al cărei nume îl porți să te ocrotească mereu. La mulți ani de ziua numelui tău!

- De Sfântă Maria, zi sfântă, sa se răsfrângă asupra ta toata bunătatea si dragostea izvorâte dintr-o inima mare. La mulți ani!”.

-Este o zi când sufletul învinge orice urma de tristețe, când tot ce a fost greu ti se pare ușor. Este ziua numelui tău. La Mulți Ani, Maria!”.

Felicitări de Sfânta Maria 2022:
Felicitări de Sfânta Maria 2022:

Tradiţii şi superstiţii de Sfânta Maria

Așa cum era de așteptat, există câteva lucruri pe care oamenii nu ar trebui să le facă în această zi, deoarece ar putea avea parte de necazuri mari.

- Spălatul rufelor, chiar și cu mașina de spălat, este interzis la orice mare sărbătoare. Nici Adormirea Maicii Domnului nu face excepție. Se spune că cine spală haine în timp ce oamenii sunt la biserică va avea parte numai de ghinioane toată viața.

- Oamenii merg la biserică şi se roagă la Fecioara Maria. fetele de măritat pentru un „ursit” bun, femeile pentru temeiul gospodăriei, iar bărbaţii pentru recolte bogate.

Citeste si: Mesaje de Sf. Constantin şi Elena 2022: Cele mai frumoase felicitări şi urări cu La mulţi ani!

- De Sfânta Maria Mare, fetele nemăritate, care doresc să îşi găsească ursitul, trebuie să poarte în sân de-a lungul întregii zilei un fir de năprasnic şi să se roage la icoana Maicii Domnului, ţinând candela aprinsă.

- Nu ai voie sa te tunzi de Sfânta Maria. Această interdicție vizează atât femeile, cât și bărbații. În cazul barbatilor, aceștia riscă să chelească dacă se tund și aruncă părul la gunoi.

Felicitări de Sfânta Maria 2022: Cele mai drăguţe urări cu La mulţi ani!
Felicitări de Sfânta Maria 2022: 

Ce semnificaţie are sărbătoarea

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existența ei nu există decât începând din secolul al V-lea. Sărbătoarea semnifică mutarea la ceruri a Fecioarei Maria, într-un mod care amintește de urcarea la veșnicie a lui Iisus Hristos.

Citeste si: Ziua Internaţională a Pisicii 2022: Mesaje şi felicitări de pus pe Facebook pentru micile feline

Felicitări de Sfânta Maria 2022:
Felicitări de Sfânta Maria 2022:

După cum reiese și din troparul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, moartea Maicii Domnului este mutare la Viață: „Mutatu-te-ai la viața ceea ce ești Maica Vieții”. Acesta fiind și motivul pentru care sărbătoarea sfântă nu este tristă, ci plină de bucurie. Sfânta Maria  se ţine mai ales pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naştere uşoară şi pentru vindecări.

„Adormirea Maicii Domunului, trupul acesteia nu a cunoscut putrezirea, care vine după moarte și nu a rămas nici în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu și proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Dar, spre deosebire de Domnul nostru Iisus Hristos, care s-a urcar la ceruri prin puterea lui,  Fecioara Maria a fost dusă de îngeri sus. Și de acolo se roagă de-a pururi pentru noi”, se arată în calendarul creștin ortodox.