Stiri

Facebook împlineste 18 ani. Câţi bani a făcut în toată această perioadă

Facebook împlineste 18 ani. Câţi bani a făcut în tot aceşti ani
[Sursa foto: Facebook ]
Facebook sărbătoreşte majoratul pe 4 februarie, când se împlinesc 18 ani de la lansarea reţelei de socializare.

  4 februarie 2004 este data la care Facebook lua naştere în mod oficial. Cea mai mare platformă de socializare din lume împlineşte 18 ani de existenţă. 

Facebook împlineşte 18 ani de existenţă. Cum a pornit totul

 Facebook a fost fondată în 2004 de actualul CEO, Mark Zuckerberg, împreună cu alţi colegi de la Harvard, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz și Chris Hughes.

Zuckerberg şi Saverin au investit câte o mie de dolari pentru a porni afacerea şi au întâmpinat o mulţime de probleme de-a lungul călătoriei lor. Inițial, numărul de membri a fost limitat la studenții de la Harvard, extinzându-se treptat la alte universități nord-americane și, din 2006, la orice persoană cu vârsta de peste 13 ani.

Facebook împlineste 18 ani. Câţi bani a făcut în tot aceşti ani

 De atunci, Facebook a devenit reţeaua socială preferată pentru milioane de oameni din toată lumea. A fost cea mai descărcată aplicație mobilă a anilor 2010, iar acum numără nu mai puţin de 2,91 miliarde de utilizatori, ceea ce o face cea mai mare şi puternică reţea socială din lume. Este un număr uriaş de utlizatori, dacă ne gândim că totalul celor care folosesc reţelele sociale este de 3,96 miliarde.

Citeste si: Noi schimbări în platforma Instagram! Utilizatorii vor plăti o taxă pentru a vizualiza postările altor creatori de conținut

Facebook împlineste 18 ani. Câţi bani a făcut în tot aceşti ani

Cele mai folosite platforme de social media:

- Facebook- 2,91 miliarde utilizatori

- Youtube- 2,291 miliarde utilizatori

- WhatsApp- 2 miliarde utilizatori

- Instagram- 1,393 miliarde utlizatori

- Facebook Messenger- 1,3 miliarde utilizatori

Câţi bani valorează Facebook

 A fost o vreme în care obișnuiam să trimitem scrisori sau cărți poștale pentru a afla informaţii despre cei dragi și pentru a ține legătura cu ei. Costul apelurilor telefonice era mult mai greu de suportat în acele zile și mulți nu îşi permiteau un astfel de lux. Facebook a deschis însă calea unei comunicări eficiente şi gratuite şi de aceea a prins atât de uşor la public. Compania, care are peste 50 de mii de angajaţi, a crescut incredibil, iar în acest moment valorează nu mai puţin de 958 de miliarde de dolari, conform caknowledge.com. Doar anul trecut a avut un profit de 33 de miliarde de dolari. 

Citeste si: WhatsApp îți poate șterge contul dacă ai una din aceste aplicații instalate! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp