Stiri

Doi turiști canadieni, speriați de mesajul Ro-Alert. Au crezut că România este invadată de Rusia

ro alert
Normand Pion și Helene Giguere s-au speriat de un mesaj Ro-Alert  [Sursa foto: Facebook]
Doi turiști candieni au primit Ro-Alert deoarece se aflau în prezența unui urs, în timp ce se aflau pe Toplița.

Normand Pion și Helene Giguere sunt doi turiști din Canada care parcurg România pe bicicletă. Cei doi se aflau în Toplița, Cheile Bicazului, pe data de 13 august, în momentul în care au primit un mesaj Ro-Alert, care îi avertiza că se află în proximitatea unui urs.

Cei doi turiști nu au înțeles exact mesajul, fiind trimis în limba română și limba maghiară. Singurul cuvânt care li s-a părut cunoscut a fost „urs”, pe care l-au confundat cu URSS.

ro alert
Normand Pion și Helene Giguere[Sursa foto: Facebook]

Cei doi turiști canadieni au crezut că soldații ruși sunt în România

În contextul războiului ruso-ucrainean care se duce în continuare după granițele României, cei doi turiști s-au gândit la ce este mai rău. Normand Pion și Helene Giguere s-au speriat atât de tare, încât au crezut că țara pe care o vizitează pe bicicletă este invadată de Rusia.

„Mari emoții în orale matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba”, au declarat Normand Pion și Helene Giguere pe pagina lor Facebook.

Citeste si: Vladimir Putin a semnat un decret prin care copiii orfani din Ucraina pot primi mult mai repede cetățenie rusă! De ce a luat președintele această decizie

Mesajul pe care l-au primit pe telefon îi informa că trebuie să evite Strada Murelor, unde un urs ar fi fost în apropiere, nu soldați ruși.

„Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița în timp ce dormim și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, au mai spus cei doi soți pe rețeaua de socializare.

ro alert
Mesajele pe care cei doi turiști le-au primit [Sursa foto: Facebook/Iași Orașul Bicicletelor ]

Cei doi soți au început să caute informații pe internet cu privire la modul cum pot ajunge în siguranță înapoi în Canada. Ei erau hotărâți să evacueze cât mai repede țara, până au reușit să traducă mesajul Ro-Alert. Un prieten le-a tradus mesajul și au aflat care era, de fapt, alerta de pe Strada Murelor.