Stiri

Dimineața Nebună: Un preot în slip a celebrat o slujbă în mare, pe o saltea gonflabilă: „Îmi cer scuze cu umilință” - VIDEO

Un preot a ținut o slujbă în slip
Un preot a ținut o slujbă în slip [Sursa foto: Captură video]
Un preot catolic a stârnit controverse în Italia pentru că a celebrat o slujbă în slip.

Un preot catolic din Italia a stârnit controverse după ce a ținut o slujbă în mare, purtând slipi și folosind ca altar o saltea gonflabilă, la Crotone, în regiunea Calabria, scrie Le Figaro .Slujba a fost ținută la finalul activităților unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul asociației Libera, care gestionează terenuri confiscate de la mafie. Evenimentul a fost însă filmat și difuzat pe mai multe canale media.

Un preot a ținut o slujbă în slip
Un preot a ținut o slujbă în slip[Sursa foto: Captură video]

"Celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitat. Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri", a transmis arhiepiscopia.

Citeste si: Dimineața Nebună: Salvamarii, revoltați după ce în Marea Neagră și-au făcut apariția mai multe geamanduri noi în formă de cruce- AUDIO

Un preot în slip a celebrat o slujbă în mare

Ca răspuns, miercuri, Don Mattia a publicat pe site-ul parohiei sale o scrisoare adresată arhidiecezei, în care neagă că ar fi avut în intenția ”de a banaliza Euharistia sau de a o folosi pentru alte mesaje”.

”A fost pur și simplu o slujbă pentru a încheia o săptămână de lucru cu tinerii care au participat la tabără. Îmi cer scuze cu umilință, din toată inima, pentru confuzia provocată de difuzarea imaginilor în mass-media”, a adăugat preotul.

Un preot a ținut o slujbă în slip
Un preot a ținut o slujbă în slip[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: Dimineața Nebună. Preot din Iași prins în pat cu o enoriașă! Întreaga comunitate este uimită de fapta duhovnicului. Audio

Procuratura din Crotone a deschis o anchetă pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”. Un deputat al partidului de extremă-dreapta Liga, Manfredi Potenti, i-a luat însă apărarea preotului, lăudându-i ”curajul de a duce valorile noastre creștine pe plajă”.

Despre acest subiect au discutat și Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.