Stiri

Dimineața Nebună. Un japonez a pierdut la jocurile de noroc ajutoarele pentru Covid a mai multor oameni. Cum va fi pedepsit. Audio

Dimineața Nebună. Un japonez a pierdut la jocurile de noroc ajutoarele pentru Covid a mai multor oameni. Cum va fi pedepsit. Audio
Un japonez a pierdut la jocurile de noroc ajutoarele pentru Covid a mai multor oameni. Audio  [Sursa foto: PixaBay]
Un bărbat din Japonia a primit o sumă de bani în cont din greșeală și a decis să-i cheltuie la jocurile de noroc online.

Un japonez care a primit ajutoarele pentru gospodăriile afectate de pandemia de COVID-19, din greșeală, a cheltuit toți banii la jocurile de noroc online. 

Citeste si: Dimineața Nebună! Ziua „party pizza” la birou. Cine sunt câștigătorii?! Audio

Cum a ajuns suma de bani destinată gospodăriilor afectate de coronavirus în conturile japonezului?! 

Japonezul a primit în contul lui 46,3 milioane de yeni din greșeală, din cauza unei confuzii a autorităților.

Suma de 46,3 milioane de yeni (338.000 de euro) ar fi trebuit să ajungă în mod normal la 463 de gospodării. Cum s-a văzut cu banii în cont nu a pus prea multe întrebări, însă a decis că este mai bine să îi folosească, așa că a cheltuit toți banii la jocurile de noroc online. Întrebarea este: ce trebuie să facă acum, penru ca, totuși, banii să ajungă unde trebuie? Ei bine, le-a spus autorităților că va restitui suma puțin câte puțin, asta după ce, inițial, a refuzat să dea banii înapoi.

Citeste si: Dimineața Nebună. Metoda inedită a unor vasluieni pentru a-și apăra locurile de parcare: ouă sparte pe mașină, dejecții sau firimituri de pâine

„Îmi pare foarte rău că am cheltuit totul”, afirmă bărbatul din comuna Abu din vestul Japoniei, potrivit avocatului său care a precizat că clientul lui a pierdut banii la jocuri de noroc. 

După ce inițial a refuzat de mai multe ori să restituie suma care i-a fost virată din greșeală, japonezul a fost căutat de autorități la locul de muncă, însoțiți fiind de mama acestuia, pentru a-l convinge să dea banii înapoi. Norihiko Hanada, primarul din Abu, le-a spus reporterilor că este „sincer mulțumit” de schimbarea de atitudine, dar că nu va retrage plângerea depusă împotriva lui.

„Sper că va spune adevărul în instanță”, a adăugat el. Hanada a spus anterior că ar fi „de neiertat” dacă bărbatul a cheltuit într-adevăr banii pe jocuri de noroc.