Stiri

Dimineața Nebună| Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio

Dimineața Nebună| Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio
Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio [Sursa foto: Lubov Lisitsa - Pixabay ]
Taxa pe sâni este cea mai inedită măsură fiscală impusă vreodată. În ce țară a fost impusă?!

Știm că pare greu de crezut, dar chiar există o țară în care s-a aplicat impozitul pe sâni. Este vorba despre India, acolo unde, în funcție de mărimea sânilor, dar și de clasa socială din care proveneai, trebuia să plătești o taxă. Impozitul pe sâni a fost introdus de regele statului Travancore, începând cu 1800. 

Despre această măsură ciudată au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună. 

Citeste si: Dimineața Nebună. Mit sau realitate?! Vladimir Putin ar avea un bodyguard care îi colectează excrementele. Audio

Cum funcționa taxa pe sâni și care erau femeile care erau obligate să-și acopere sânii?

Femeile din clasele sociale inferioare erau obligate să plătească o taxă dacă voiau să-și acopere sânii. Fiindcă Imperiul Britanic îi forța adesea pe regii indieni să le plătească sume imense de bani, aceștia au fost nevoiți să impună noi taxe, prin care să adune mai mulți bani de la cetățeni. Astfel, aceasta a devenit țara din lume în care a existat o taxă pe sâni. 

Dimineața Nebună| Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio
Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio[Sursa foto: Varun Kulkarni - Pixabay ]

Pentru că impozitul depindea de mărimea sânilor, ofițerii regelui mergeau din ușă în ușă pentru a colecta taxele și examinau pieptul femeilor cu mâinile goale. În acea perioadă, multe familii au decis să se convertească la creștinism pentru a scăpa de această taxă. Pentru că unele femei care ajungeau la pubertate începeau să-și acopere sânii, astfel că funcționarii au decis să le taxeze, în așa fel încât să-și lase sânii la vedere. De la jumătatea anilor 1800 până în 1924, „taxa pe sâni” a fost colectată de la femeile din castelele inferioare care refuzau să se dezbrace. Binînțeles că au apărut și controverse pe această temă. O femeie pe nume Nangeli a decis să schimbe cursul istoriei și a recurs la un genst cu totul neașteptat. În momentul în care ofițerul a venit să colecteze taxa, femeia a refuzat să o plătească. A mers în casă, și-a tăiat sânii cu o seceră și a ieșit să-i ofere ofițerului. Nangeli s-a prăbușit într-o baltă de sânge și locul în care a murit femeia se numește acum Mulachiparambu, care se traduce prin „tărâmul unei femei fără sâni”. Soțul său s-a sinucis a doua zi aruncându-se în focul funerar hindus.

Dimineața Nebună| Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio
Taxa pe sâni, cea mai ciudată măsură fiscală impusă. Audio[Sursa foto: Murtaza Ali - Pixabay ]

În urma acestui incident, s-au iscat mai multe proteste, astfel încât, regele s-a văzut nevoit să le redea libertatea femeilor de a purta haine pe tot corpul, însă această practică a mai rămas în vigoare în unele părți ale Indiei până în 1924.