Stiri

Dimineața Nebună: Soluții extreme pentru rușii nevaccinați: nu mai au voie să cumpere alcool

Dimineața Nebună: Soluții extreme pentru rușii nevaccinați: nu mai au voie să cumpere alcool
Dimineața Nebună: Soluții extreme pentru rușii nevaccinați: nu mai au voie să cumpere alcool [Sursa foto: PixaBay]
Rusia trece la amenințări pentru a-i determina pe cetățeni să se vaccineze: nu-i mai lasă pe nevaccinați că cumpere alcool.

Persoanele nevaccinate dintr-o regiune din centrul Rusiei ar putea primi interdicție în a mai cumpăra alcool. Măsura vine după ce oficialii au observat că este o rată mică de vaccinare. Dacă măsura se dovedește a fi eficientă, ar putea fi răspândită pe întreg teritoriul. Rusia este al 4-lea stat din Europa la consumul de alcool pe cap de locuitor. În Sankt Petersburg, vaccinarea a devenit obligatorie pentru adulţi de peste 60 de ani şi pentru cei care suferă de boli cronice.

Doar 35% din populaţia Rusiei a primit schema completă.

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în matinalul „Dimineața Nebună”, în ediția din 15 noiembrie. 

Citeste si: România, lockdown ca în Austria? Ce le sugerează Răzvan Cherecheș autorităților

Au plătit 400 de euro să fie vaccinați cu apă, dar au primit vaccinul normal

Fraudeele nu lipsesc nici în vremea pandemiei. Însă de data asta a fost o altfel de fraudă. Mai mulți oameni au fost păcăliți că vor fi vaccinați cu apă pentru a primi certificatul verde care a devenit valabil în toată lumea, dar de fapt au primit vaccinul. La mai multe centre medicale din Grecia au avut loc „vaccinări false”. Taxa de mită pentru medici și asistente se pare că este de 400 de euro.

Mai mulți anti-vacciniști care voiau să beneficieze de certificatul verde fără a avea serul în corp, au vrut să mituiască medicii pentru a se vaccina cu apă. Însă o parte dintre ei nu au avut noroc, plătit câte 400 de euro, dar nu au primit apă, ci au fost vaccinați pe bune. Medicii au primit mita în buzunare, au păstrat banii, dar au administrat vaccinul adevărat pentru a nu avea probleme, potrivit unui reportaj realizat de Mega TV.