Stiri

Dimineața Nebună: Situație bizară într-un oraș din România, în prag de sărbători. Crăciunul vine cu iepurași și ouă roșii. Audio

Decorațiuni de Paște în Motru, pentru Crăciun
Decorațiuni de Paște în Motru, pentru Crăciun [Sursa foto: Zavoianu Ilie - Facebook]
Un oraș din România a încurcat decorațiunile de Crăciun cu cele de Paște. Cum au reacționat localnicii?

O situație cel puțin bizară s-a petrecut într-o localitate din Oltenia, în urmă cu câteva săptămâni. Primăria din Motru s-a pregătit deja de sărbătorile de iarnă, însă nu doar cu steluțe sau Moși Crăciun, ci și cu iepurași și ouă roșii, decorațiunile scoase de la naftalină pentru Paște.  

Despre acest subiect au vorbit în dimineața aceasta și matinalii Dimineața Nebună, Mishu și Dimăncescu. 

Citește și: Dimineața Nebună: Hoțul de varză lovește din nou! Un bărbat a alertat poliția după ce i-a dispărut varza de pe câmp

Decorațiuni de Paște în Motru, pentru Crăciun

Chiar dacă cei mici se bucură la văzul figurinelor imense în formă de iepurași, adulții s-au frecat la ochi, crezând că nu văd bine decorațiunile din centrul localității. Glumele pe seama decorațiunilor de Paște nu au întârziat să apară:

„Dacă ei au considerat că e bun iepurașul, probabil aduce iepurașul șorici, nu mai aduce ouă. Altceva ce putem gândi, dacă au luat iepurașul, probabil l-au luat cu spatele și arăta a Moș Gerilă”,  „Iepuraș de Crăciun nu prea merge, dar asta e. Când am văzut iepurașul am zis «Doamne, vine Crăciunul, nu vine Paștele»”,  „Copiii ce să mai creadă? Nu mai știu ce să creadă. Vine Paștele sau Moș Crăciun. Eu așa zic. A venit iepurașul, da trebuie să căutăm ouă prin iarbă, ouăle roșii”,  au declarat câțiva localnici.

Decorațiuni de Paște în Motru, pentru Crăciun
Decorațiuni de Paște în Motru, pentru Crăciun[Sursa foto: Zavoianu Ilie - Facebook]

Motivul pentru care au fost puse decorațiunile de Paște acum, în pragul Crăciunului?! 

Primarul orașului Motru a transmis, diplomat, că eroarea va fi remediată în zilele următoare și din magazia vor fi scoase figurine ”mai potrivite” pentru sezonul rece. Mai mult, edilul a explicat că au fost scoase figurine cu simbolistică pascală pentru a-i bucura pe copii.

Citește și: Dimineața Nebună: Cazul unui român care a plecat la furat la o zi după ce a aterizat în Anglia.Tânărul a reușit o „performanță” greu de egalat- AUDIO

„Sunt niște figurine pe care le punem să se bucure copiii de ele, în loc să le ținem prăfuite prin magazie. Inclusiv cu ouăle de Paști. Nu dacă sunt neapărat ouă, sunt figurine ”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega.