Stiri

Dimineața Nebună: Shaun Pinner, soldatul britanic capturat de ruși, a fost eliberat și vorbește despre cum a fost forțat să asculte non-stop piesa „Mamma Mia”. Audio

 Shaun Pinner, soldatul britanic capturat de ruși, a fost eliberat și vorbește despre cum a fost forțat să asculte non-stop piesa „Mamma Mia”
Shaun Pinner [Sursa foto: alarabiya]
Unul dintre soldații britanicii capturați de ruși a povestit coșmarul prin care a trecut în cele 6 luni de captivitate, fiind forțat să asculte o piesă non-stop

Shaun Pinner, unul dintre soldații britanici capturați de forțele proruse din Ucraina, a fost recent eliberat și a povestit coșmarul prin care a trecut. În cele 6 luni de captivitate, soldații au fost supuși la numeroase torturi. Una dintre cele mai chinuitoare a fost forțarea soldaților să asculte non-stop o singură piesă.

Citeste si: Roger Waters i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere asigurări că nu va folosi armele nucleare

 Shaun Pinner, soldatul britanic capturat de ruși, a fost eliberat și vorbește despre cum a fost forțat să asculte non-stop piesa „Mamma Mia”
Soldați britanici[Sursa foto: bbc]

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin la Dimineața Nebună și au oferit și un top al melodiilor de tortură: 

Shaun Pinner a fost supus torturilor forțelor proruse

Shaun Pinner, împreună cu ceilalți 5 soldați britanici au trecut prin multe în lunile de captivitate. Ei au suferit bătăi, electroșocuri, înjunghieri, dar au fost supuși și unui alt fel de torturi: erau forțați să asculte 24 din 24 de ore piesa „Mamma Mia”.

Citeste si: Dimineața Nebună. O senatoare din Rusia propune ca și bărbații inapți fizic să meargă la război. Audio

  „Am crezut că o să mor. A fost iadul pe Pământ”, a declarat Shaun Pinner, soldatul în vârstă de 48 de ani.

„Ultimele șase luni au fost cele mai grele din viața mea. Nu vreau să mai ascult niciodată un cântec ABBA sau să văd o pâine. Sunt atât de norocos că sunt acasă”, a mai adăugat el.

Shaun Pinner a fost condamnat la moarte în luna iunie, alături de alt soldat britanic, Aiden Aslin. Ulterior, cei doi au fost mutați într-un alt loc, unde tortura muzicală a continuat. Shaun Pinner a vorbit despre torturile la care a fost supus de forțele proruse, care nu îi dădeau să consume decât apă murdară și pâine veche.

 Shaun Pinner, soldatul britanic capturat de ruși, a fost eliberat și vorbește despre cum a fost forțat să asculte non-stop piesa „Mamma Mia”
Shaun Pinner și Aiden Aslin[Sursa foto: thetimes]

„Condițiile erau mai bune, dar tot cânta muzica – și de data aceasta a fost „Believe” de la Cher”, a spus Shaun.

„Am avut zile negre și am plâns mult. A trebuit să ne agățăm de un fel de speranță și așa am supraviețuit”, a mai mărturisit Shaun Pinner.

10 soldați au fost eliberați din captivitatea din închisoarea din Ucraina

Shaun Pinner nu este singurul deținut, care a lupta cu torturile forțelor proruse. Zece deținuți au fost eliberați miercuri seara, odată ce Arabia Saudită a anunțat că a intermediat un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Printre cei 10 soldați se numără și 5 soldați britanici: Aiden Aslin, John Harding, Dylan Healy, Andrew Hill și Shaun Pinner.

Citeste si: Dimineața Nebună. Cetățean rus orb și paralizat, citat pentru a merge la război: „Am fost incredibil de surprins”. Audio

Se pare că și fostul patron al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici a fost implicat în schimbul de prizonieri și a avut un rol important în eliberarea celor cinci soldați britanici.