Stiri

Dimineața Nebună: Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește - AUDIO

Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește
Rudele bărbațilormobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește [Sursa foto: PixaBay]
Rudele bărbaților mobilizați de pe insula Sakhalin vor primi pește congelat.

Pe insula Sahalin, cea mai mare insulă a Rusiei, situată în imediata apropiere a coastei estice continentale și în nordul Japoniei, recruților mobilizați li s-au promis câte 5 kilograme de pește. Anunțul a fost făcut de șeful comitetului executiv regional al partidului Rusia Unită, Mikhail Shuvalov.

  „Aproximativ 9 tone de pește proaspăt congelat au fost alocate regiunii Sahalin. Este vorba de somon, lipan și merlan de Alaska.

În viitorul apropiat, familiile locuitorilor mobilizați vor primi aproximativ 5-6 kilograme de persoană. Este una din măsurile de sprijin”, a spus Șuvalov, într-o conferință în care s-a vorbit despre asistența acordată familiilor cetățenilor mobilizați din Sahalin și Kurile, potrivit agenției ruse  Sahcom.

Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește
Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește[Sursa foto: PixaBay]

Oi și cartofi pentru familiile rușilor mobilizați din Tuva

Guvernul regional din Tuva, sudul Rusiei, a anunțat, săptămâna trecută, că oferă câte o oaie vie familiei fiecărui soldat mobilizat. De asemenea, familiile recruților vor primi și alte „recompense”, precum cartofi și lemne pentru iarnă.

Citeste si: Dimineața Nebună. O femeie a devenit virală pe Internet, după ce a apelat la ajutorul internauților: „Pot să-i dau lapte dacă e capra stresată?”- AUDIO

Pe de altă parte, potrivit Novaia Gazeta Europe, guvernatorul regiunii Omsk, Alexander Burkov, spune că nu știe cum o să plătească bărbații mobilizați pentru războiul din Ucraina.

Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește
Rudele bărbaților ruși mobilizați de pe insula Sahalin primesc câte 5 kilograme de pește

„În regiunea Omsk, deficitul bugetar este de peste 13 miliarde de ruble (n.r.- peste 200 de milioane de euro). Încă nu știu cum o să plătim salariile.(...) Regiunea Kemerovo oferă 200.000 de ruble (n.r.- 3.300 de euro) pentru sprijin, Krasnoiarsk- 100.000 (n.r.- 1.600 de euro), la fel Novosibirsk. Teritoriile Omsk și Altai nu au luat o astfel de decizie, ținând cont de problemele cu bugetul. Nu putem concura cu Moscova, unde bugetul permite măsuri suplimentare de sprijin și plăți lunare către cei mobilizați în valoare de 50.000 de ruble pe lună (n.r.- 850 de euro)”, a spus guvernatorul Alexander Burkov.

Citeste si: Dimineața Nebună. Cât te costă să te dai cu rolele prin casă? Un bucureștean este obligat să plătească daune morale vecinilor- AUDIO

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ” Dimineața nebună ”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.