Stiri mondene

Dimineața Nebună: Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York. Suveranul era însoțit de regina consoartă Camilla - AUDIO

Dimineața Nebună: Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York. Suveranul era însoțit de regina consoartă Camilla - AUDIO
 Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York  [Sursa foto: Hepta]
Regele Charles și soția sa, Camilla, au fost atacați cu ouă în timpul unei apariții în York. Protestatarul a fost reţinut de autorităţi.

Regele Charles al III-lea și regina consoartă au fost atacați cu ouă în mijlocul străzii. Incidentul s-a petrecut miercuri, 9 noiembrie, în timpul unei vizite în York. Scenele incredibile au fost surprinse de câteva persoane aflate la fața locului.  A fost auzit strigând: „ Țara asta a fost construită pe sângele sclavilor! ”, chiar după ce a aruncat cu ouă.

 Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York
Regele Charles al III-lea, atacat cu ouă în timpul unei vizite în York[Sursa foto: Twitter / Smriti Sharma]

Din fericire, nici suveranul și nici Regina consoartă nu au fost nimeriți de ouăle aruncate de agresor.

Atât Charles, cât și Camilla și-au păstat cumpătul și și-au continuat vizita nestingheriți, în ciuda momentului tensionat. După gestul grosolan, bărbatul a fost imobilizat imediat de câțiva polițiști, iar oamenii prezenți în zonă au început să strige: „ ruşine" şi „ Dumnezeu să-l salveze pe rege".

Citește și: Cum arată noile monede cu chipul Regelui Charles al III-lea? Iată când vor intra acestea în circulație!

Cuplul regal se află în vizită în York pentru a îndeplini o serie de angajamente. Ei s-au aflat în acest oraș pentru a participa la dezvelirea unei statui a reginei Elisabeta a II-a, prima care a fost instalată de la moartea acesteia.

Despre acest subiect au discutat și matinalii Mișu și Cosmin în matinalul ”Dimineața Nebună”. Cei care nu au fost pe frecvențe pot asculta întregul moment chiar aici.

Figurina de ceară a regelui, atacată cu tort

În urmă cu două săptămâni, figurina de ceară a regelui a fost ţinta unui protest al activiştilor de mediu. Activiștii de la Just Stop Oil au aruncat tort cu ciocolată într-o figurină de ceară a regelui Charles al III-lea, de la Madame Tussauds din Londra. Cei doi protestatari din grupul ecologist au cerut guvernului Regatului Unit să oprească toate licențele noi pentru petrol și gaze.

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea[Sursa foto: Instagram/The Royal Family]

Citește și: Regele Charles al III-lea, primul discurs după ce a devenit noul suveran al Marii Britanii: „Dedicarea şi devotamentul său ca suverană nu s-au diminuat niciodată”

În trecut, Regele Charles a mai fost victima unor astfel de atacuri. În 1995, un grup de protestatari antibritanici a aruncat cu ouă spre Charles, în timp ce se plimba prin centrul orașului Dublin. Iar în anul 2001, o elevă din Letonia l-a lovit cu o floare peste față, în semn de protest față de războiul din Afganistan.