Stiri

Dimineața Nebună. Reclamă la lapte interzisă în Coreea după ce clipul prezenta femeia drept o vacă. Audio

Dimineața Nebună. Reclamă la lapte interzisă în Coreea după ce clipul prezenta femeia drept o vacă
Dimineața Nebună. Reclamă la lapte interzisă în Coreea după ce clipul prezenta femeia drept o vacă [Sursa foto: Captură YouTube]
O reclamă la lapte a fost interzisă în Coreea de Sud după ce femeile au fost puse într-o postură nepotrivită.

Un videoclip realizat de Seoul Milk a stârnit controverse în Coreea de Sud după ce femeile erau reprezentate drept vaci. Clipul a fost șters de pe Youtube de către companie, însă acesta fusese deja încărcat e alți utilizatori pe internet și a devenit viral.

Compania care a produs reclama și-a cerut scuze pentru controversa creată 

Videoclipul realizat de Seoul Milk arată cum un bărbat filmează în secret un grup de femei pe un câmp.

Bărbatul ţine în mână o cameră video, în timp ce rătăcește prin mediul rural. „În sfârșit am reușit să-i surprindem cu camera într-un loc de o curățenie impecabilă”, spune o voce masculină. Acesta este apoi urmat de bărbatul, ascuns în tufișuri, filmând un grup de femei care beau dintr-un pârâu și fac yoga. Când bărbatul calcă din greșeală pe o crenguță sperie femeile, iar ele se transformă brusc în vaci. Reclama se termină cu cuvintele „Apă curată, furaje organice, lapte Seoul 100% pur. Lapte organic dintr-o fermă ecologică în natura plăcută a orașului Cheongyang”.

Citeste si: Bărbat din Iași, condamnat să-i ceară scuze pe Facebook fostei soții și să-i plătească daune morale de 1.000 de euro

Imaginile și asocierea femeilor cu vacile, au stârnit o întreagă discuție legată de sexism și inegalitatea între sexe, astfel că reclama a fost ștearsă de pe Youtube.

„Ne cerem scuze sincer tuturor celor care s-au simțit inconfortabil cu reclama pentru lapte lansată pe 29 luna trecută. Acceptăm această chestiune în mod serios și vom efectua o anchetă internă. Totodată vom avea o grijă deosebită pentru a preveni ca incidente similare să apară în viitor. Ne plecăm capetele pentru a cere scuze”, a declarat compania-mamă a Seoul Milk, Seoul Dairy Cooperative, într-o scuză postată online.

De asemenea, unii internauți și-au exprimat îngrijorarea și asupra faptului că în videoclip bărbatul le filmează pe ascuns pe femei, punând accent pe infracțiunile cu camerele de spionaj în Coreea de Sud, care au crescut în ultimii ani.