Stiri

Dimineața Nebună. O senatoare din Rusia propune ca și bărbații inapți fizic să meargă la război. Audio

Dimineața Nebună. O seantoare din Rusia propune ca și bărbații inapți fizic să meargă la război. Audio
Dimineața Nebună [Sursa foto: Facebook]
O senatoare rusă a declarat că sunt prea multe motive invocate pentru ca bărbații să nu meargă la război în Ucraina.

Olga Kovitidi, senatoarea Crimeii, din partidul Rusia Unită condus de președintele Vladimir Putin, spune că lista bolilor din cauza cărora bărbații nu pot merge la război, ar trebui să fie mai scurtă.

„Este necesar să se actualizeze criteriile de aptitudine pentru serviciul militar: să se excludă bolile pentru care un conscris este declarat inapt pentru serviciu”, afirmă ea, subliniind că „o serie de boli”, printre care scolioza și platfusul, pot fi recunoscute ca fiind compatibile cu serviciul militar.

Citeste si: Dimineața Nebună: Poșta Română livrează cu ATV-ul! Autovehiculele sunt folosite pentru a livra mai ușor în zonele greu accesibile. Audio

„Acum Rusia are nevoie nu doar de o armată profesionistă de voluntari, ci și de o creștere a rezervei de tineri declarați apți pentru serviciu”, susține senatoarea, potrivit Hotnews.

Despre acest subiect au vorbit și matinalii Mishu și Cosmin în Dimineața Nebună. 

 

Putin mobilizează tot mai mulți soldați în Ucraina. Tot mai mulți ruși încearcă să fugă din țară 

Invadatorii ruși au lovit aeroportul Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk, cu o rachetă X-59 și i-au distrus infrastructura, relatează Ukrainska Pravda. 

Dimineața Nebună. O seantoare din Rusia propune ca și bărbații inapți fizic să meargă la război. Audio
Dimineața Nebună[Sursa foto: PixaBay]

Mai mulți soldați ruși sunt mobilizați pentru a merge la război în Ucraina, însă condițiile în care aceștia sunt ținuți, sunt de-a dreptul mizere. Au apărut mai multe videoclipuri care arată cum soldați ruși sunt înghesuiți în barăci de lemn. 

„Condiții excelente în barăci autentice din lemn pentru experiența ta supremă în armata rusă”, scrie ironic Dmitri, fondatorul site-ului War Translated, cel care a făcut publice imaginile. 

Între timp, oamenii mai bogați din Rusia încearcă să fugă din țară și dau bani grei pentru a prinde un loc în avion. Rusii încearcă să fugă în țări precum rmenia, Turcia și Azerbaidjan, cât mai repede, până când Kremlinul nu va decide închiderea granițelor pentru bărbați.

Dimineața Nebună. O seantoare din Rusia propune ca și bărbații inapți fizic să meargă la război. Audio
Dimineața Nebună[Sursa foto: PixaBay]

Aceștia aleg să fugă în aceste țări pentru că sunt primiți fără viză. Sumele pe care ei le plătesc pentru a putea prinde un loc în avion, pot ajunge și la 30.000 de euro, scrie Digi 24