Stiri

Dimineața Nebună. O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari. AUDIO

Dimineața Nebună. O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari. AUDIO
O primărie din Vâlcea este nevoită să vândă microbuzele școlare pentru a putea plăti datoria unor lăutari.

Primăria Șutești a fost executată silit de niște lăutari, după ce, se pare că nu au fost plătiți în urma unui spectacol dat de ziua comunei.

Despre acest subiect au vorbit și Mishu și Cosmin în matinalul Dimineața Nebună. 

Primăria datorează artiștilor 520.000 de lei. Cum s-a ajuns la această sumă?! 

Inițial datoria se ridica la suma de 25.000

de lei, însă ea a mai crescut odată cu trecerea timpului și a ajuns în prezent la 520.000 de lei. Primarul comunei a explicat că încearcă să ajungă la o înțelegere cu muzicanții.

Dotoria către lăutari este din 2013. Pentru a fi plătită, au fost scoase la licitație microbuzele școlarilor

Se pare că datoria către lăutarii din Satu Mare este din 2013 și au fost prevăzute penalităţi foarte mari în contractul încheiat cu artiștii. Pentru a putea fi plătită datoria au fost scoase la licitație două microbuze școlare.

Dimineața Nebună. O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari. AUDIO
O primărie din Vâlcea, executată silit de lăutari

„Este o datorie care în momentul de faţă este de 5,2 miliarde de lei vechi către nişte lăutari din Satu Mare care au cântat la Ziua Comunei în 2013. Au fost aduşi pe un contract cu un onorariu de 25.000 de lei, dar care nu a fost achitat la timp de administraţia de la acea vreme, astfel că s-a ajuns la această sumă foarte mare pentru posibilităţile bugetului local. Procesul s-a terminat definitiv în 2019 şi s-au mai făcut de atunci anumite plăţi către această trupă, dar nu avem cum să achităm toată datoria. Am încercat să ajungem la o înţelegere şi să plătim eşalonat, dar au spus că vor toţi banii deodată astfel că executorul a scos la licitaţie bunuri ale primăriei- utilaje şi maşini, între care şi cele două microbuze pe care le avem pentru transportul elevilor din localitate", a declarat primarul din Suteşti pentru Agerpres.

Microbuzele  care au fost scoase la licitație transportau 140 de copii și momentan nu există nicio soluție pentru a le asigura transportul. 

„Avem 140 de copii la şcoala gimnazială din localitate şi probabil că mulţi vor alege să meargă la şcoli din localităţile învecinate unde au transport asigurat. Oamenii au aflat despre această situaţie şi vă daţi seama că sunt foarte revoltaţi, însă nu avem alte posibilităţi să achităm datoria", a mai adăugat primarul din Suteşti.