Stiri

Dimineața Nebună: O parcare urmează să fie construită în jurul a șapte morminte în Petroșani

Dimineața Nebună: O parcare a fost construită în jurul a șapte morminte
Dimineața Nebună: O parcare a fost construită în jurul a șapte morminte [Sursa foto: Gazeta de Dimineața]
Localnicii din Petroșani au început să se amuze teribil pe seama unui parcări construite în jurul a șapte morminte.

Întrebare: „Unde ai parcat?” 

Răspuns: „La morminte” 

Așa vor răspunde localnicii din Petroșani care își vor parca mașinile într-o parcare construită în jurul a șapte morminte. 

Autoritățile au în plan să dea în folosință o parcare în apropierea spitalului de Urgență din Petroșani, însă în mijlocul ei vor fi șapte morminte.

Parcarea este finalizată în proporție de 90%, urmând ca în următoarele zile să fie turnat și asfaltul și apoi va fi dată în folosință. Însă parcarea a stârnit deja discuții printre localnicii care nu cred că aceasta este o idee prea bună. 

„Jalnic, cum să fie parcare, foarte jalnic, cum de nu au găsit un alt loc pentru parcare. Ar fi trebuit să le mute. Trebuia în altă parte parcarea, cimitirul e cimitir și parcarea e parcare. Le-au combinat, nu e bine”, spune o localnică.

Localnicii au găsit deja o denumire parcării: „La morminte”

Terenul pe care urmează să se construiască parcarea este unul public, însă, în urmă cu mai mulți ani, un preot a permis ca cele șapte locuri de veci să fie amenajate în afara cimitirului. Localnicii deja se amuză pe seama parcării și i-au găsit și o denumire.

„La noi în țară se întâmplă orice, dar e frumos că are și o denumire. Unde în parcare? La morminte! Să știe lumea”, explică un localnic.

„Așa ceva numai în România se poate întâmpla, nu știu cum au ajuns la ideea asta, să facă parcare acolo cu mormintele în mijloc. Dar, mă rog, o s-o țină minte șoferii!”, a spus un alt localnic.

Întrebat de această situație, primarul orașului spune că strămutarea mormintelor ar fi durat prea mult și ar fi înregunat procesul de construcție a mormintelor.
„Ele vor fi îngrădite și vor fi separate, nu se vor vedea din parcare. Ideea e că pe viitor vom lua legătură cu aparținătorii și vom reuși să le strămutam. Se întârzia și proiectul și era foarte dificil, dacă unul dintre aparținători nu dorea acest lucru, se ajungea la judecată”, a spus primarul orașului.