Stiri

Dimineața Nebună | Kim Jong-un le-a spus nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii trei ani

Dimineața Nebună | Kim Jong-un le-a spus nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii trei ani
Dimineața Nebună | Kim Jong-un le-a spus nord-coreenilor că trebuie să mănânce mai puţin în următorii trei ani [Sursa foto: Captură YouTube]
Kim Jong-un a făcut o declarație revoltătoare în contextul crizei alimentare din Coreea de Nord. Le-a spus cetățenilor că trebuie să mănânce și mai puțin.

Kim Jong-un le-a transmis cetățenilor din Coreea de Nord că trebuie să mănânce mai puțin, având în vedere că granița cu China este închisă și e posibil să rămână așa pâbă în 2025.

China era principala sursă de hrană pentru Coreea de Nord, iar acum, că granița este închisă, rezervele de hrană ale țării încep să se epuizeze, astfel că locuitorii vor fi nevoiți să consume și mai puține alimente. 

Despre acest subiect au discutat și Mishu și Cosmin în matinalul de luni, 1 noiembrie. 

Criza alimentară din Coreea de Nord este în plină ascensiune. 40% din populația țării este subnutrită 

Criza alimentară din Coreea de Nord este în ascensiune și nu mai e o noutate faptul că prețurile produselor au explodat. Țara mai are rezerve de alimente doar pentru circa două luni, iar situația va fi din ce în ce mai gravă odată cu venirea iernii. 

Un rezident nord-coreean a declarat pentru Radio Free Asia (RFA) că mulți cetățeni vor muri.

„Acum două săptămâni, au spus la reuniunea unității de supraveghere a cartierului că urgența alimentară va continua până în 2025. Autoritățile au subliniat că posibilitatea redeschiderii vamale între Coreea de Nord și China înainte de 2025 este foarte redusă.

Situația alimentară în acest moment este deja o urgență, iar oamenii se luptă cu lipsuri mari. Când autoritățile le spun că trebuie să conserve și să consume mai puține alimente până în 2025... nu pot simți altceva decât o mare disperare. Neîncrederea și resentimentele față de autorități sunt răspândite în rândul locuitorilor, pentru că la întâlnire au spus că ar trebui să reducem consumul de alimente și să ne strângem cureaua mai mult ca niciodată. A ne spune să înduram asta până în 2025 este același lucru cu a ne spune că o să murim de foame”, a declarat pentru sursa citată un rezident nord-coreean din orașul de frontieră Sinuiju.